Torgnes AS

Selskapet eier 71 % av aksjene i Campus Blå Norsk Havbrukssenter AS, som igjen har følgende heleide datterselskap; Norsk Havbrukssenter Visning AS, Aquaculture Innovation AS, Codfarm AS, Eco Fjord Farming AS, Helgeland Miljøfisk AS, Toft Brygge AS, Campus Blå AS, Norsk Havbruksfagskole AS, Havbruksakademiet AS, Campus Blå kurs og konferanse AS og Campus Blå Folkehøgskole AS.

– Vi er innmari stolte over at vi har fått John Kenneth til å lede utviklingen i Torgnes-konsernet ffremover Han har en sterk faglig bakgrunn og solid ledererfaring innenfor sentrale områder for vår virksomhet. Han kjenner oss allerede godt gjennom sitt styreverv og har vært med på å utvikle den strategiske retningen. Han er definitivt den rette til å sette planene og ambisjonene til selskapet ut i livet, uttaler styreleder i Torgnes, Paul Birger Torgnes, i meldingen.

Paul Birger Torgnes. Foto: Pressefoto

Selven har de siste årene ledet forretningsutvikling og logistikk i Rambøll, og særlig med industri og akvakultur. Her ledet han også Global Aqua Forum. Selven vil tiltre stillingen i løpet av sommeren.

– Jeg gleder til å kunne ta fatt på lederjobben. Torgnes er et spennende selskap med store utviklingsmuligheter innenfor blå næring med landbasert lakseoppdrett, kompetanse, uutdannelseog reiseliv, uttaler Selven i meldingen.

Torgnes AS har kontor på Toft i Brønnøy. Det er et lokalt eid selskap med formål å investere i havbruksrelatert virksomhet. Selskapet kan også investere i annen forretningsvirksomhet på Sør-Helgeland. Konsernet har ccirka40 ansatte.

Hovedfokus til konsernet er å utvikle besøks- og kompetansesenteret på Toft, som har 50 – 60 elever på den videregående skolen og fagskolen. Her er det også søkt om å etablere folkehøgskole med 100 elevplasser.

Konsernet satser også på utvikling av landbaserte gjennomstrømningsanlegg for lakseoppdrett, og er største aksjonær i Bulandet Miljøfisk AS som har en pilot på 1.000 tonn under bygging i Askvoll kommune. Gjennom Helgeland Miljøfisk AS er det også søkt om tillatelse til etablering av et større landbasert anlegg i Brønnøy.

Konsernet har også sikret seg opsjon på et attraktivt næringsområde i Vevelstad for etablering av settefiskanlegg, og utredningsarbeidet pågår i et nært samarbeid med kommunen.