Jan-Emil Johannessen, leder av Benchmark Genetics, fyller 63 år i april og har bestemt seg for å pensjonere seg, skriver Benchmark Genetics i en pressemelding.

Geir Olav Melingen, som nå er kommersiell direktør for laks hos Benchmark, vil etterfølge Johannessen den 1. juni etter en overgangsperiode.

– Jeg er stolt av hva vi har fått bygget opp gjennom de ti årene jeg har vært i Benchmark. Jeg er også svært trygg på at Benchmark Genetics vil fortsette med å nå nye strategiske milepæler under Geir Olav Melingen sin ledelse, uttaler Johannessen i pressemeldingen.

Jan-Emil Johannessen, avtroppende leder for forretningsområdet genetikk i Benchmark. Foto: Benchmark

Melingen har tidligere jobbet i MSD, vært daglig leder i Fishguard og direktør på Akvariet i Bergen. Han har en doktorgrad i fiskehelse fra Universitetet i Bergen.

– Under Jan-Emil Johannessens ledelse har Benchmark Genetics blitt en verdensledende genetikkleverandør innen global akvakultur med en markedsledende posisjon innen laks. I løpet av hans ti år i Benchmark har Jan-Emil ledet virksomheten gjennom en imponerende vekst. Her kan nevnes byggingen av vårt toppmoderne landbaserte anlegg i Salten, ekspansjon på Island, etablering av virksomhet i Chile samt ekspansjon til andre arter som reker og tilapia, uttaler konsernsjef i Benchmark Holdings, Trond Williksen, i pressemeldingen.