Mandag ble det klart at Charles Høstlund returnerer som midlertidig toppsjef i Norway Royal Salmon (NRS). Han gikk på dagen i fjor, da i sammenheng med den mulige sammenslåingen av oppdrettsselskapene NRS og Salmonor.

– Ønsker å bidra i overgangsfasen

– En forutsetning for at jeg skulle ta engasjementet var at det var midlertidig. Jeg lever derfor fint med løsningen vi har kommet frem til og forholder meg til det. Det var et naturlig tidspunkt å trekke seg i fjor, da selskapet gikk i gang med strategisk dialog med NTS og NRS ble et datterselskap under NTS, opplyser han i en epost til Intrafish.

Siden han sluttet, har mye skjedd i den omfattende kampen om NTS og NRS.

– Når vi nå ser konturene av nytt eierskap hos vår majoritetsaksjonær og etablering av nytt konsern, ønsker jeg å bidra i overgangsfasen, skriver Høstlund.

Fortsetter i Antigrade

I tiden etter at han sluttet i høst ble Høstlund daglig leder i gründerselskapet Antigrade, som jobber med en teknologi som gir fersk mat lengre holdbarhet.

– Jeg kommer til å fortsette å jobbe i Antigrade. Selskapet har en fin misjon og en spennende teknologi som gir fersk mat lengre holdbarhet. Vi har vært inne i en hektisk utviklingsperiode i vinter med gode resultater blant annet for laks, skriver Høstlund.

Han forteller at strukturen i selskapet tillater at han nå også kan påta seg oppgaven som konsernsjef i NRS for en periode.

– Det er fint å være tilbake i NRS, der jeg hadde syv spennende år sammen med fantastiske medarbeidere som jeg gleder meg til å se igjen. Det er spennende tider i oppdrettsnæringen og for meg er det motiverende å kunne bidra i et selskap jeg kjenner godt.