Det skriver selskapet i en pressemelding. Bolaks har nå reorganisert eierskapet og opprettet en konsernledelse.

Karina Antonsen Hjelle har de siste årene vært ansatt som viseadministrerende direktør i Bolaks.

Hjelle representerer tredje generasjon i familiebedriften.

– Med ansettelsen av Karina og etablering av konsernledelse i Bolaks, styrker vi nå den strategiske og operative kapasiteten for videre satsing, sier styrets leder, Olav Munch i meldingen.

Bolaks
  • Bolaks ble startet av familien i 1975 og driver med oppdrett av laks og stamfisk i Bjørnafjorden kommune i Vestland fylke.
  • Verdikjeden inneholder 10 matfiskkonsesjoner, 2 stamfiskkonsesjoner, settefiskanlegg i Sævareid, rognproduksjon, servicebåtrederi, eget vannkraftverk og planer for landanlegg.
  • Totalt i konsernet er det i dag over 120 ansatte.
Kilde: Bolaks
Daglig leder Bjørg M. Holmefjord Antonsen i Bolaks AS, sammen med datter Karina Antonsen Hjelle. Hjelle er nå blitt konsernleder i Bolaks. Foto: Simen Soltvedt/AS Bolaks

Planer for store satsinger

– Jeg er takknemlig for styrets tillit til meg, og gleder meg virkelig til å ta fatt på arbeidet med å lede Bolaks-konsernet, og bygge videre på det gode arbeidet som allerede er skapt, sier Hjelle i meldingen.

Hun legger til:

– Vi har eiere og et styre som er fremtidsrettet og med den gode kompetansen til våre medarbeidere skal vi bygge konsernet videre gjennom «Erfaring – vår fremtid». Næringen står ovenfor større endinger i tiden fremover, og jeg anser at Bolaks er godt rustet til å fremdeles være en aktiv pådriver for utviklingen i næringen. Vi har planer for store satsinger, og vi håper rammebetingelsene rundt næringen ikke setter en stopper for ønsket utvikling, uttaler hun.

Gjennom året 2022 har familien Holmefjord reorganisert sitt eierskap ved å etablere konsernet Bolaks Group AS, med mål om å videreutvikle verdikjeden fra rogn til mat, ifølge meldingen.

Bolaks Group omfatter AS Bolaks, Sævareid Fiskeanlegg AS, Bolaks Service AS, Bolaks Utvikling AS og Bolaks Energy AS.