Gabrielsen, som fredag ble utnevnt til ekspedisjonssjef av Kongen i statsråd, vil få det faglige ansvaret for regjeringens politikk knyttet til fiskeriene og fiskeflåten. Det melder Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

Den nye ekspedisjonssjefen har vært konstituert i stillingen siden mars i fjor, da Vidar Landmark gikk av etter 10 år som leder for avdelingen. Gabrielsen er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo, og har tidligere ledet departementets seksjon for fiskeriforvaltning.

– Gabrielsen har også omfattende erfaring fra internasjonalt arbeid, deriblant med fiskeriforhandlinger. Hun har tidligere erfaring fra Arbeids- og administrasjonsdepartementet, melder departementet.

Fiskeriavdelingen jobber med blant annet forvaltning, kvoteforhandlinger, internasjonale fiskeriavtaler, fiskerikriminalitet, reguleringer og strukturordninger for fiskeflåten. Som ekspedisjonssjef har Gabrielsen ansvar for å gi råd til den politiske ledelsen i departementet, samt iverksette fiskeripolitikken.