Tidligere i høst ble det kjent at Stein Andre Herigstad-Olsen skulle overta som administrerende direktør i Torghatten Aqua. Slik blir det likevel ikke, skriver Torghatten Aqua i en pressemelding.

– Vi er blitt gjort kjent med at Stein Andre Herigstad-Olsen har takket ja til en ny jobb i Nordic Ferry Infrastructure. Vi hadde sett frem til at han skulle starte hos oss. Vi har forståelse for avgjørelsen og er glade for at Herigstad-Olsen fortsatt vil være en viktig lokal ressurs gjennom fergerederiet, uttaler Frode Blakstad, styreleder i Torghatten Aqua, i pressemeldingen.

– Torghatten Aqua er et spennende selskap, med prosjekter jeg har stor tro på. Nå ble det av forskjellige årsaker slik at jeg valgte annerledes, men jeg heier virkelig videre på selskapet fra sidelinjen, uttaler Herigstad-Olsen, i pressemeldingen.

I en pressemelding gjengitt av Midtnorsk Næringsliv 24 uttaler Herigstad-Olsen følgende om den nye jobben:

– Av og til gjør livet et krumspring. En gang ferjemann, alltid ferjemann. Jeg har innsett at jeg er et sterkt miljøskadd ferjemenneske, og muligheten til å være med å bygge opp en ledende nordisk ferjeaktør kunne jeg ikke si nei til. Nordic Ferry Infrastructure skal eie flere selskaper med egne brand, og tanken er at vi skal bli flere. Den reisen vil jeg være med på.

Tror på snarlig løsning

Styret i Torghatten Aqua har besluttet at Paul Birger Torgnes går inn som administrerende direktør i selskapet frem til ny toppleder er på plass. Det skjer et halvt år etter at Blakstad tok over som styreleder etter nettopp Torgnes.

– Vi har nylig avsluttet denne rekrutteringsprosessen, hvor vi hadde mange gode og kvalifiserte kandidater. Det var et luksusproblem da, som gjør at vi har stor tro på at vi finner en snarlig løsning. Vi har dessuten en svært god mellomløsning med Paul Birger Torgnes, som er den som kjenner selskapet best etter 25 års lederskap, sier Blakstad.

I sommer tok Frode Blakstad t.v. over etter Paul Birger Torgnes som styreleder i Torghatten Aqua. Foto: Torhatten Aqua

Selskapet er samtidig i gang med kapitalinnhenting. Tidligere har de ansatte kommet med på eiersiden.

– Vi er nå inne i en veldig spennende tid for Torghatten Aqua og Sør-Helgeland. Jeg trår nå til i selskapet jeg har vært med å bygge opp, inntil vi har fått en ny leder på plass. Vi er stolte over å invitere flere med på laget for å bygge dette selskapet videre. Vi har et flott lag med særdeles dyktige medarbeidere, så dette blir bra, sier Torgnes.

Torghatten Aqua, med underselskapene, har store planer om realisering av det landbaserte oppdrettsanlegget Helgeland Miljøfisk og settefiskanlegg på Vevelstad, begge i regi av Aquaculture Innovation. Norsk Havbrukssenter, som eies av Torghatten Aqua, vil neste år produsere 4500 tonn laks. Torghatten Aqua eier også Campus BLÅ, som er et utdannings- og kurstilbud rettet mot marin og maritim sektor.