Sjømatkonsernet Insula har ansatt Jeanette Forsell som forretningsutvikler for bærekraft for å styrke konsernets bærekraftsarbeid. Målet er å ta posisjonen som den ledende aktøren innen bærekraftig sjømat i egne markeder, skriver selskapet i en pressemelding.

– Sjømat er fremtiden og Insula vil lede an i arbeidet med å få flere til å spise sunn, bærekraftig og velsmakende mat fra havet. Selv om vi gjør mye riktig allerede, har vi behov for å bli enda bedre. Jeg er derfor svært glad for at Jeanette nå skal lede arbeidet med bærekraft og bidra til at vi jobber mer strukturert med problemstillingen for å nå målene vi har satt oss, sier Olav Holst-Dyrnes, Konsernsjef i Insula AS, i pressemeldingen.

Jeanette Forsell kommer fra stillingen som kvalitets- og bærekraftssjef i Insulas eget datterselskap Marenor AB. Hun har utdanning innen industriell økonomi og molekylærbiologi, og er opptatt av å gi forbrukerne muligheten til å ta aktive og gode valg når de handler mat. Nå gleder hun seg til å ta fatt på sitt nye ansvarsområde innen bærekraft fra 1. februar 2022, skriver selskapet i pressemeldingen.

Om Insula AS
  • Nordisk sjømatkonsern etablert i 2015, med fokus på produktutvikling, produksjon og salg av foredlet sjømat til konsummarkedet.
  • Hovedkontor på Leknes i Lofoten, Norge.
  • Eies av Kverva AS og selskapets ledelse.
  • Eier rundt 20 sjømatselskaper i Norge, Sverige, Danmark, Finland og på Island.

– Bærekraft handler for meg om å gjøre det som er godt og riktig for fremtiden. Insulas kjerne er allerede bygget på en bærekraftig tankegang. Sammen med alle de dyktige og engasjerte medarbeiderne våre skal jeg sørge for at både kunder og forbrukere kan føle seg trygge på at sjømaten vår er produsert og solgt med omtanke for både mennesker og miljø. Kun slik kan vi lykkes med det vi driver med, nå og for fremtiden, sier Forsell i pressemeldingen.

Insula produserer et bredt spekter av foredlede sjømatprodukter fra 18 ulike fabrikker i fem nordiske land. Hjemmemarkedet er Norden, men flere av selskapene driver også utstrakt eksportvirksomhet.