Det opplyser Sjømat Norge i en melding torsdag.

– Jeg har lenge brent for å synliggjøre de positive sidene ved havbruksnæringen, og jeg får god anledning til dette i den nye jobben, sier Krister Hoaas til IntraFish.

Fortsetter hos Lerøy gjennom sommeren

Han kommer fra stillingen som samfunnskontakt i Lerøy, hvor han har hatt konsernansvar for mediehåndtering og kommunikasjonsrådgivning siden 2017. Snart går han over i stillingen som regionsjef i Sjømat Norge.

– Hvem skal ta over din nåværende jobb i Lerøy?

– Det blir opp til Lerøy. Jeg skal jobbe for dem gjennom sommeren, og jobber hundre prosent frem til jeg går over i den nye jobben, sier Hoaas.

Hoaas har i flere år jobbet med kommunikasjon i sjømatnæringen, blant annet som leder i ekspertgruppen for marine næringer i Bergen Næringsråd. Han beskriver Lerøy som et fantastisk selskap:

– Jeg mener det er bedre å forlate en arbeidsplass du trives ved enn ikke, for da er motivasjonen ved den nye arbeidsplassen mye bedre, sier Hoaas.

Både bredere og smalere

– Hvordan skiller Sjømat Norge-jobben seg fra den du har i dag?

– Det blir både litt bredere og smalere. Nå skal jeg kun jobbe med havbruk, mens Lerøy er et sjømatselskap. Samtidig vil jeg ha ansvar for medlemmer fra Agder til Stadt, og det er et geografisk ganske stort område. Og det er stor spredning i medlemmene, med alt fra tunge børsnoterte aktører til de små familieeide selskapene, sier Hoaas.

Ny regionsjef også i nord

Sjømat Norge vil i løpet av sommeren få ny regionsjef både i vest og nord. Kine Mari Karlsen vil ha den samme rollen i region nord fra 1. juni. Karlsen vil erstatte nåværende regionsjef, Marit Bærøe, som vil jobbe faglig nasjonalt i havbruksavdelingen.

– Krister og Kine har brennende engasjement for sjømatnæringen, og blir med hver sine kvaliteter veldig gode tilskudd i henholdsvis region vest og region nord. Vi er veldig glade for at to av de personene vi virkelig ønsket oss nå vil jobbe i Sjømat Norge, uttaler administrerende direktør Geir Ove Ystmark.