Det melder NHO i en pressemelding onsdag. Lars Fredrik Martinussen (38) jobber i dag som kommunikasjonssjef i Nordlaks. Han vil bytte til NHO på nyåret.

Martinussen er opprinnelig fra Bø i Vesterålen og bor i dag i Bodø. Han har en mastergrad i fiskerifag (Fiskerikandidat) fra Universitetet i Tromsø og har tidligere blant annet jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Norges sjømatråd, før han de siste årene har hatt ansvaret for kommunikasjon i Nordlaks.

Klar for nye utfordringer

– Jeg har hatt det utrolig bra i Nordlaks, og jeg er stolt over å ha fått være med på den unike reisen som bedriften har vært gjennom de siste årene. Likevel, etter å ha jobbet for og i sjømatnæringen de siste 14 årene, så er jeg veldig klar for å løfte blikket og ta med meg engasjementet for jobb- og verdiskaperne i Nordland inn i stillingen i NHO, uttaler Martinussen i en pressemelding.

Den nye jobben som seniorrådgiver i NHO går ut på å bidra til at store og små medlemsbedrifter blir hørt og får gjennomslag. Overfor Intrafish sier Martinussen at han gjerne tar med seg sjømatkunnskapen inn i den nye jobben, og jobbe med dette.

– Vi er kjempefornøyde med å få Lars Fredrik på laget i arbeidet for bedriftene i Nordland, etter en beintøff konkurranse om stillingen. Han har det som trengs for å lykkes for å ivareta bedriftenes behov, slik at de kan skape jobbene og verdiene som betaler for velferden til oss alle, forklarer regiondirektør Daniel Bjarmann-Simonsen fast.

Egentlig skulle meldingen om den nye jobben kommet ut litt tidligere. Men grunnrenteskatt-nyheten endret planene, sier Martinussen til Intrafish. Det har blitt noen timers arbeid med dette hittil.

– Jeg skal også jobbe mye med denne saken fremover. Det blir prioritert, det er sikkert, sier han.

Raske endringer

I pressmeldingen forklarer Martinussen:

– For bare en uke siden oppfattet ikke havbruksnæringen at skattebomben var på vei. Grunnrentesaken viser til fulle at NHO i fellesskap med bedriftene har en ekstremt viktig rolle og oppgaver som aldri blir ferdig; ingen må få glemme at skatt også er en kostnad. For bedriften, og for lokalsamfunnets evne til jobb- og verdiskaping som kan deles med flere. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppdraget.

Bjarmann-Simonsen sier at landsdelen er i en rivende utvikling der man er i gang med grønn industrireising av dimensjoner, samt:

– En sjømatnæring som skal bidra med enda mer mat til verden, et reiseliv som leverer unike opplevelser i verdensklasse, men ikke minst alle bedriftene som sørger for at vi har alt vi vi trenger i samfunnet vårt. Vi jobber for dem alle sammen. Nå ser vi nye mørke skyer på horisonten, og da blir arbeidet for å trygge bedriftene og arbeidsplassene enda viktigere, det viste pandemien, forklarer Bjarmann-Simonsen.