550 utstillere hadde stand under Aqua Nor forrige uke. Blant dem var Servi Group, som blant annet viste frem en nyutviklet dødfisksuger.

– Jeg har alltid vært positiv til å møte folk, så jeg har savnet messelivet, sier Lars Klungreseth.

Sammen med Martin Gregersen er de to hentet til Servi Group sin nye satsing innen havbruk. Ingen av dem var på utkikk etter ny jobb, men klarte ikke å takke nei.

– De har sterke eiere i ryggen i Ferd, og da jeg ble presentert for hva de tenker, strategien og veien videre så synes jeg det virket veldig spennende. Tilbudet var for godt til å la passere, sier Klungreseth.

– Kan gjøre mye av det samme

Han har tidligere jobbet i Salmar og Sjømatbedriftene, men det siste halvannet året har han jobbet som gründer med to egne selskaper. Klungreseth skulle egentlig ikke startet i Servi før i oktober.

– Det har vært en interessant år med Covid, hjemmekontor og ikke mulighet til å reise så mye. Jeg har sterk tro på de to selskapene, og Servi er veldig fleksible, så jeg jobber med ulike alternativer for hvordan jeg kan få selskapene til å gå videre, sier Klungreseth.

Gründerbakgrunnen tar han med seg inn i den nye jobben.

– Servi er kjent for å komme med nye ideer, og mye av det er på oppfinnernivå. Her kan jeg gjøre mye av det samme, sier Klungreseth, som skal jobbe med å se på nye produktgrupper og segmenter innen havbruk og landbasert oppdrett.

– Vanvittig interessant

Gregersen har jobbet mest med ensilasje, og kommer fra SGI Compliance, der han jobbet som salgsrådgiver.

– Jeg har jobbet mye med syre og kjemi, sier Gregersen.

Han har tidligere jobbet i Addcon Nordic og Protex.

– Jeg har jobbet mot de fleste sider i næringen, sier Gregersen.

Heller ikke han var i jobbskiftemodus da muligheten i Servi kom.

– Det virket vanvittig interessant og det er et solid firma. Det skal bli gøy å bygge opp noe nytt, sier Gregersen.

Nils Rusten t.v. har hentet Lars Witzøe Klungreseth (på mobilen) og Martin Gregersen til Servi Group. Foto: Joar Vatlestad

– Del av større strategi

Nils Rusten, viseadministrerende direktør innen system i Servi Group, er personen som hentet Klungreseth og Gregersen til selskapet.

– At de kommer inn er en del av en større strategi. De har et større nettverk og domenekunnskap enn vi har. Servi er en gammel industribedrift innen olje, gass og maritimt, og vi har sett at vår kunnskap også kan brukes innen havbruk, sier Rusten.

Selskapet har levert fiskekverner i nærmere seks år, og med dødfisksugeren har de beveget seg inn på markedet for dødfiskhåndtering. I tillegg har de levert ensileringstanker og -system.

– Vi har planer om mer. Nå er vi i en oppbyggingsfase. Første fase er etablering, og da kom Martin og Lars om bord, sier Rusten.