Leverandørselskapet Motek har sett seg ut to nye satsingsområder, oppdrett og datasenter, og opprettet to nye stillinger og ansatt en forretningsutvikler innen hvert felt, skriver selskapet i en pressemelding.

Alexander Ugland ble i sommer ansatt som forretningsutvikler for fiskeoppdrett i Motek.

– Tidligere har vi vært mer en brannslukker. Min jobb er å komme tidligere inn på prosjekter, hvor vi kan designe og beregne ulike løsninger, sier Ugland til Intrafish.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

Landbasert oppdrett

Forretningsutviklerne skal fokusere på langsiktig samarbeid med eiere, byggherrer, spesialentreprenører og konsulenter innenfor fiskeoppdrett og datasenter, skriver Motek i pressemeldingen.

Selskapet har også tidligere levert varer og tjenester til oppdrettsnæringen.

– Motek har masse erfaring fra oppdrett, men det har ikke vært et satsingsområde før nå. Vi har levert anker og skinnesystemer blant annet, men jeg skal se mer på løsninger tidlig i planleggingsfasen , sier Ugland, og legger til at det er landbasert oppdrett som vil være kjerneområdet til Motek.

Ugland har en mastergrad i forretningsutvikling fra Norges miljø- og biovitenskapelig universitet og er interessert i marine ressurser, bærekraftig utvikling og kunnskapsdeling.

Motek leverer verktøy, festemidler og tjenester til bygg- og anleggsbransjen. Dette inkluderer bransjer som næringsbygg, boligbygg, installasjon og tunneler. Motek hadde i 2020 en omsetning på over en milliard kroner og har over 300 ansatte. Hovedkontoret ligger i Oslo, men selskapet har 29 butikker i Norge.