Justin Kershaw blir ny seniorrådgiver i Aquabyte, skriver selskapet i en pressemelding.

De ti siste årene var Kershaw i Cargill med ansvar for informasjonsteknologi, teknologitransformasjon og Cargill Digital Labs. I følge Kershaw sin Linkedin-profil ga han seg i Cargill i april 2022.

Bakgrunnen for at Kershaw nå går til Aquabyte startet med et møte i Bergen.

– Jeg møtte vår grunnlegger Bryton Shang på en NASF konferanse i Bergen for noen år siden. Vi har holdt kontakten siden den gang, og jeg har fulgt Aquabytes fantastiske fremgang når det gjelder ny teknologi som løser komplekse utfordringer i havbruksnæringen. Det er inspirerende å kunne jobbe med flotte folk og teknologi som har til hensikt å endre hvordan vi positivt påvirker produksjonen av en kritisk kilde til sunn mat, for klodens snart 10 milliarder mennesker, uttaler Kershaw i pressemeldingen.

Kershaw mener teknologien Aquabyte bringer til havbruksnæringen vil gjøre det teknologien allerede har gjort på tvers av mange andre bransjer i flere tiår.

– Den fanger opp eksisterende og nye data i oppdretts-prosessen, slik at man oppnår en nøyaktighet, presisjon og effektivitet havbruksnæringen ikke kan klare seg uten i årene som kommer. Teknologien vil hjelpe oppdrettsnæringen med å forbedre fiskevelferden, produksjonsvolumer; ikke minst når våre kunder møter strengere regulatoriske krav for å sikre forbedringer i bærekraften, uttaler Kershaw.