Nina Santi (49), administrerende direktør i Aquagen AS, har informert styret i selskapet om at hun ønsker å gå av som leder i Aquagen i løpet av 2022, skriver selskapet i en pressemelding.

Santi startet i Aquagen i 2007, som leder for kvalitetssikring og fiskehelse. Fra 2013 hadde hun stillingen som teknisk direktør, og fra januar 2016 gikk hun over i stillingen som administrerende direktør. Santi har de siste seks årene ledet den globale virksomheten til Aquagen, blant annet gjennom datterselskap i Chile og Skottland.

– Jeg har ledet selskapet ganske lenge. Det er en kompleks virksomhet med aktivitet i ganske mange land. Jeg har hele tiden tenkt at en slik rolle er krevende å ha veldig lenge, sier Santi til IntraFish.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

– Lettere for andre å ta over

Sjefen i Aquagen sier hun har hatt en syvårshorisont. Ved nyttår passerer hun seks år som administrerende direktør.

– Det er tolv måneders oppsigelsestid som daglig leder, så om jeg vil slutte til neste år, så måtte jeg si fra nå, sier Santi, og legger til:

– I det store og hele så går selskapet bra, og det har en bra ledergruppe. Ting fungerer bra, og da er det ålreit å gi seg. Det gjør det også lettere for andre å ta over og å få til en god overgang.

Santi fortsetter som leder frem til en ny er klar til å ta over. Hva hun skal etterpå er ikke bestemt.

– Jeg har ikke tenkt så mye på hva jeg vil, for det er såpass langt fremme. Jeg fleipet litt med mine kolleger at jeg ville ha en kjedeligere jobb, men kjenner jeg meg selv rett så går det nok kanskje bare noen måneder før det endrer seg. Jeg er utdannet veterinær og forsker, og jeg er stolt over å ha kunnet kalle meg oppdretter de siste årene. Jeg synes mulighetene er mange, og vil nok vurdere det om det kommer muligheter innen oppdrett senere, sier Santi.

Takkes for innsatsen

Aquagen har startet prosessen med å rekruttere ny administrerende direktør. Santi vil i en overgangsfase sitte i stillingen og fortsette som styremedlem i selskaper hvor Aquagen har eierinteresser, skriver Aquagen.

– På vegne av styret vil jeg takke Nina for innsatsen gjennom mange år i selskapet. Hun har ledet selskapet i en periode med sterk vekst kombinert med betydelige teknologisk og markedsmessige omstillinger. Nina har vært en pådriver for en kontinuerlig utvikling av avlssektoren, ikke minst har hun vært opptatt av de mulighetene ny kunnskap og teknologi innen avl og biosikkerhet gir for næringen», sier styreleder Odd Magne Rødseth i pressemeldingen.

Aquagen har startet prosessen med å rekruttere ny administrerende direktør. Santi vil i en overgangsfase sitte i stillingen og fortsette som styremedlem i selskaper hvor Aquagen har eierinteresser, skriver Aquagen.

Aquagen er et forskningsorientert avlsselskap som utvikler, fremstiller og leverer genetisk materiale og befruktet rogn til den globale akvakulturnæringen.