Nippon Gases Norge har ansatt Trond Otto Johnsen (51) som fagspesialist innen akvakultur, skriver selskapet i en pressemelding.

Johnsen tar over etter Ingar Kjøstolfsen, som gikk av med pensjon tidligere i år. Johnsen har biologisk og teknisk faglig bakgrunn og lang tids erfaring fra ulike deler av havbruksnæringen.

Johnsen er opprinnelig fra Brønnøysund, men har nå slått seg ned i Stavanger. Her begynte han i stillingen som fagspesialist innen akvakultur hos Nippon Gases 1. mars 2022.

– Trond Otto kommer fra stillingen som COO i Akvafuture AS, et selskap han har vært med på å bygge opp og har hatt ulike roller i. Som medgründer har han vært delaktig i utviklingen av lukket merdteknologi og etableringen av flere lokaliteter for lukkede anlegg på Helgeland. Dette er kompetanse som er svært velkommen i Nippon Gases og vi ønsker Trond Otto velkommen til oss, uttaler Stig Are Karlsen, leder for markedsutvikling i Nippon Gases Norge, i pressemeldingen.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

– Det grønne skiftet

– Det er en tid for alt. Jeg ønsket meg både nye utfordringer og hadde muligheten til å flytte på meg, så da jeg fikk tilbud om jobb i Nippon Gases var valget enkelt. Det grønne skiftet i havbruksnæringen fremover er spennende. Å delta aktivt i denne fasen sammen med et av verdens ledende selskaper innen tildeling av oksygen til havbruk blir både utfordrende og lærerikt for meg, uttaler Johnsen i pressemeldingen.

Nippon Gases leverer blant annet oksygen og utstyr til distribusjon av oksygen til fisk.

– Jeg håper og tror at jeg, med min erfaring og kompetanse, kan bidra positivt, i et kunnskapsbasert selskap som Nippon Gases er både når det gjelder utvikling og videre vekst. Det har til nå vært en spennende start sammen med mange flinke mennesker. Jeg ser frem til veien videre i Nippon Gases, uttaler Trond Otto Johnsen i pressemeldingen.