Bård-Thomas Østvang (42) er ansatt som ny direktør for sjømatdivisjonen i Nofima, skriver matforskningsinstituttet i en pressemelding. Han erstatter Magnar Pedersen som til høsten går over i pensjonistenes rekker.

Østvang er i dag konserndirektør for innovasjon og utvikling i Aalesundfisk Holding, et selskap som i 2020 ble ny eier av Norwegian Fish Company. Østvang var administrerende direktør i Norwegian Fish Company da Aalesundfisk Holding overtok eierskapet.

– Jeg er svært godt fornøyd med å få Bård-Thomas med på Nofima-laget. Han har god kjennskap til næringen og dermed de beste forutsetninger for å se hvordan vi som forskningsinstitutt kan bidra best mulig med vår kunnskap for å styrke konkurransekraften ute i næringen, uttaler Nofimas administrerende direktør, Øyvind Fylling-Jensen, i pressemeldingen.

– Viktig samfunnsoppdrag

Østvang er fra Skjervøy og utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Han har også utdanning innenfor markedskompetanse og statsvitenskap. I mye av sitt yrkesliv har Østvang jobbet for konsulentselskapet PWC, før han i 2017 gikk inn i fiskerinæringen.

– Jeg er svært glad for å få denne muligheten. Nofima er et kompetansehus med veldig mange dyktige mennesker, og med et særdeles viktig samfunnsoppdrag. Det å få være med på og videreutvikle potensialet som denne organisasjonen innehar er kjempespennende. I tillegg får jeg fortsatt jobbe tett opp mot sjømatnæringa, som jeg er blitt veldig glad i, uttaler Østvang i pressemeldingen.

Nofima er et forskningsinstitutt organisert i tre divisjoner; sjømat, akvakultur og mat. Instituttet har rundt 400 ansatte og avdelinger fem steder i Norge. Hovedkontoret er i Tromsø. Instituttets forskning skal bidra til bærekraftig matproduksjon og forvaltning.