Nutrishell har ansatt Kristine Fjærli som ny kommersiell leder, skriver selskapet i en pressemelding.

Fjærli har utdannelse innen næringsmiddelteknologi og akvakultur, og har bred erfaring innen produksjon, innovasjon og produktutvikling. Hun har jobbet i fôrindustrien noen år, og har verdifull erfaring etter 19 år i matindustrien med produktutvikling for Orkla, skriver selskapet i pressemeldingen.

– Vi er svært glade for å ha fått Kristine med på laget, forteller Tina Olaussen, daglig leder i Nutrishell AS. Erfaringen hun har med produktutvikling og struktur i et stort selskap kan være veldig nyttig for oss som fortsatt er i startfasen, uttaler Tina Olaussen, daglig leder i Nutrishell, i pressemeldingen.

Ville prøve ny bransje

Etter nesten to tiår i et stort konsern som Orkla ønsket Fjærli både nye oppgaver og utfordringer, og en ny bransje. Aller mest ser hun frem til å bli en del av et mindre gründerselskap.

-I et lite selskap er arbeidsdagene helt annerledes, alle må ta i et tak på tvers og jobbe i samme retning, i en mindre gruppe, uttaler Fjærli i pressemeldingen.

Hun får anerkjennelse fra daglig leder Olaussen, som selv var ny i fjor, og bare har vært i rollen et års tid.

-Vi må jo jobbe innenfor alle områdene i oppstarten av et helt nytt selskap, alt fra salg og kvalitet til produksjon og personal, det blir jo sånn når man er få, vi bygger noe sammen, og det har vært veldig lærerikt, uttaler Olaussen.

Sett på som avfall i andre land

Per i dag har ikke selskapet konkurrenter i sin nisje på å lage produkter av krabbeavfall, skriver Nutrishell i pressemeldingen. Krabbemel har vært selskapets hovednisje siden oppstarten i 2011.

-På et internasjonalt nivå ser vi mange muligheter. Restråstoff etter krabbe blir sett på som avfall i andre land, og dette vil vi gjøre noe med. Vi jobber mye mot utenlandske aktører for å sikre oss råstoff fra andre land, og har i dag begynt å importere krabbeskall fra flere steder, uttaler Olaussen.

Nylig inngikk Nutrishell en avtale med Skretting AS, som bruker krabbemelet som fôringrediens i sitt torskefôr.