Slambehandlingsselskapet Blue Ocean Technology har ansatt Ingeborg Vårdal som ansvarlig for kjemi og kvalitet, skriver selskapet i en pressemelding.

Vårdal er sivilingeniør i kjemi og har studert organisk kjemi kombinert med kjemisk prosessteknologi, og har 14 års arbeidserfaring som kjemiker og ingeniør.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

Vårdal har tidligere jobbet i Os og Bjørnafjorden kommune med vann og avløp, som driftsleder for tank- og renseanlegg i Norsk Gjenvinning Industri, som forsker i Schlumberger samt teknisk støtte og ingeniør i avdeling for bore- og kompletteringsvæske i Baker Hughes.

– Blue Ocean Technology skal ha et sterkt kompetansemiljø som ser og evner å utnytte de muligheter som ligger foran oss. Ingeborg får en sentral rolle i denne utviklingen og for å bidra til å gjøre slambehandling lønnsomt og meningsfylt, sier Hans Runshaug, daglig leder i Blue Ocean Technology, i pressemeldingen.

Vårdal er den femte nyansettelsen i selskapet de siste tre månedene. Blue Ocean Technology leverer slamrensingsanlegg hovedsakelig til settefisk- og postsmoltanlegg, samt lukkede matfiskanlegg på land og i sjø. Venturefondet Momentum gikk sommeren 2021 sammen med en rekke profilerte partnere inn som betydelig investorer i selskapet.