Aqua Robotics har ansatt Kjetil S. Njærheim som daglig leder, skriver teknologiselskapet i en pressemelding. Knut Molaug trer til siden, men vil fortsatt være aktivt med som styreleder og rådgiver.

– Dette er jo et selskap som har drevet både høy grad av produktutvikling og innovasjon i mange år, parallelt med mye prototypetesting og en periode med drift for et par utvalgte kunder. Resultatene begynner å bli svært gode, og nå skal selskapet inn i en fase med skalering og utrulling av større volum, sier Njærheim til Intrafish, og legger til:

– Da ønsket styreleder og styret at det kommer inn litt yngre krefter som kan være med på den prosessen. Molaug er et kjent navn innen havbruk, og da han spurte meg tenkte jeg det var en stor tillitserklæring og en for spennende oppgave å takke nei til, så valget om å takke ja var ganske enkelt.

Overførbar tekologierfaring

– Aqua Robotics er nå ferdig med oppstartsfasen hvor vi har hatt fokus på innovasjon og produktutvikling siden 2017. Fremover skal vi gjennom en fase med kraftig vekst både i Norge og utlandet. Det er derfor naturlig å få inn en leder som har mye energi og samtidig solid erfaring innen kommersialisering av teknologi, uttaler Molaug i pressemeldingen.

Njærheim er fra Jæren. Han har en mastergrad i internasjonal forretning og har tidligere vært sentral i oppbyggingen av Envirex Group.

– Selv om jeg ikke har erfaring fra havbruk, ser jeg at mye av teknologierfaringen min er overførbar. Godt fotfeste i det omfattende industrimiljøet på Jæren gjør også at jeg har oversikt over den omfattende kompetansen og kapasiteten som finnes i nærområdet. At vi har så mange ressurser lokalt sikrer kjapp og fleksibel produksjonskapasitet, uttaler Njærheim i pressemeldingen.

Samarbeider med Salmar Aker Ocean

Selskapet har nylig inngått en avtale med et av Norges ledende havbruksselskap om å levere mer enn 50 nye robotbaserte notrengjøringssystemer.

Nyttårstilbud: 8 uker for 80 kroner
Hold deg oppdatert med Intrafish.no i 2023! Tilbudet varer ut januar.

– Det er like mange som vi leverte i hele 2022. For oss er dette en solid bekreftelse på at markedet er klar for ny og mer miljøvennlig notrenseteknologi, uttaler Njærheim i pressemeldingen.

Selskapet skriver også at det samarbeider med Salmar Aker Ocean om utvikling av robotbasert notrensesystem for verdens første oppdrettsanlegg til havs.

– Aqua Robotics på Bryne er et innovativt høyteknologimiljø med solide røtter innen robotteknologi gjennom Molaug-familien som startet selskapet. Familien sto også bak oppstarten av Akva Group. Vi vil trenge mange dyktige folk fremover. En del av disse finner vi nok lokalt, men vi vil også forsøke å trekke til oss kloke hoder fra andre deler av landet og verden for øvrig, uttaler Njærheim.