Carl Gunnar Hallingby (53) er ansatt som CFO i teknologiselskapet VAQ, tidligere Billund Aquaculture Norge. Selskapet er en av landets ledende RAS-leverandører i sterk vekst.

– Det å kunne bli en del av VAQ var veldig interessant for meg, uttaler Hallingby i pressemeldingen.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

– Viktig for oss

Hallingby er utdannet siviløkonom og har en master of business administration (MBA). Han har tidligere vært direktør i KPMG og finansdirektør i XACCT Accounting. Hallingby begrunner karrierevalget som følger:

– Akvakultur med avansert RAS-teknologi er nytt for meg. Men samtidig har jeg stor forståelse for at dette er en industri for fremtiden. For produksjon av sjømat ved bruk av mindre ressurser treffer godt på de store makrotrendene som har preget verden en stund nå.

Administrerende direktør i VAQ, Sondre Høidalen, er fornøyd med å få Hallingby med på laget.

– Carl Gunnar har lang erfaring fra store konsulentmiljøer som Deloitte, PwC, KPMG og Evry som den gang het Ergo Group. Han er dreven i prosjekthåndtering, noe som også preger store deler av arbeidsdagene i VAQ. Det at han også har erfaring med å skille ut selskaper fra morselskap og jobbe tett sammen med en aktiv eierside, er viktig for oss, uttaler Høidalen i pressemeldingen.