Styret i Steen-Hansen har ansatt Ulrik Ulriksen som ny daglig leder, skriver selskapet i en pressemelding. Han etterfølger Svein Ove Rabben som har ledet Steen-Hansen siden 2012.

Ulriksen kommer fra stillingen som driftsdirektør i samme selskap, hvor han har jobbet med forretningsutvikling og vekst i over seks år. Han har lang erfaring fra havbruksnæringen, blant annet som tidligere servicesjef i Aquasmart (nå Akva Group), leder av utviklingsarbeidet til både Arena og Ocea (nå ScaleAQ) samt andre lederroller i både Norge og Chile. Ulriksen er også brukt som rådgiver for flere aktører innen næringen.

– Jeg er veldig takknemlig for å få jobbe for et selskap med så dyktige medarbeidere og fremoverlente eiere. Å lede Steen-Hansen er som jobbe med et dream team; kolleger med engasjement, kreativitet og en stå-på-vilje som er helt unik. Jeg er også veldig glad for at Svein Ove Rabben blir med oss videre. Han tilfører selskapet verdifull erfaring og egenskaper vi setter stor pris på. Sammen skal vi bygge videre på det gode arbeidet som er gjort og løfte selskapet til enda høyere mål, uttaler Ulriksen i pressemeldingen.

Ny fabrikk

Steen-Hansen har gjennomgått store endringer den senere tiden, med ny fabrikk som sto klar i begynnelsen av 2022 og nye eiere med Accent Equity som majoritetsaksjonær.

Rabben vil tre inn i rollen som teknisk direktør i Steen-Hansen og vil fortsette som en del av selskapets ledergruppe, med et spesielt fokus på kvalitetsarbeid og bærekraft.

– Det var naturlig for meg å la nye krefter slippe til nå når selskapet nå skal utvikle seg videre. Vi har oppnådd mye på få år, og det er fremdeles mange utfordringer hvor Steen-Hansen kan bidra med forbedringer for næringen; Miljøavtrykk, fiskevelferd og lønnsomhet er områder der vi har mer å tilføre, uttaler Rabben i pressemeldingen.

Steen-Hansen AS driver med impregnering og coating for havbruk, og tilbyr både kobberreduserte og kobberfrie produkter for notbeskyttelse. Selskapet produserer også spesialiserte malingssystemer for industrien, tekstilbeskyttelse, passiv brannbeskyttelse og overflatebehandling med et særskilt fokus på miljø. All produksjon og produktutvikling skjer i Norge, med et salgs -og distribusjonsnettverk i alle større akvakulturmarkeder, skriver selskapet i pressemeldingen.

Selskapet har 32 ansatte, et datterselskap i Chile og omsatte for 268 millioner kroner i 2021.