Det skriver NT24 torsdag.

– Det er veldig spesielt. Derfor tok det ganske lang tid før den tanken ble modnet hos meg. Jeg er ganske bevisst på at her er det ganske store sko å fylle. Jeg ser med stor beundring på den jobben som er gjort de siste 20 årene. Det vekker noe motivasjon til å stå på ekstra godt. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den oppgaven, sier Ole Martin Løfsnæs til IntraFish.

Ole Martin Løfsnæs (30) er sønn av Per Anton Løfsnæs, som gikk bort i slutten av januar i år. Per Anton Løfsnæs var medeier i Bjørøya og steppet inn som daglig leder i selskapet en ny periode fra november i 2020.

– Hvordan har de siste månedene vært?

– Kaotisk er vel et dekkende ord. Vi hadde en person som jobbet 300 prosent hele tiden. Konstant. Og plutselig er han borte. I tillegg til at vi står oppe i en ganske tung periode og sorgfull tid som familie, merkes det når en så stor kapasitet blir revet bort så brått. Det har vært noen krevende måneder.

Utfordrende periode for firmaet

Løfsnæs sier har hatt en økende involvering i selskapet de siste månedene.

– Jeg har sittet i styret i firmaet siden 2013, men har ikke jobbet veldig mye med selskapet utover det. Jeg har jobbet mer med firmaet de siste månedene enn jeg har gjort siden 2013. Jeg har fått et veldig godt inntrykk så langt. Den er en veldig bra organisasjon og flinke folk, sier han og legger til:

– Vi har vært gjennom en utrolig utfordrende periode hvor det har sluttet to ledere. Først sluttet daglig leder i november (Ståle Ruud, red. anm.), så var vikaren plutselig borte over natta. Det er en veldig spesiell situasjon å være i for et firma. Situasjonen viser at det er mange folk som virkelig trår til – og jeg opplever at det er mye bra kapasitet og ressurser i selskapet. Det gjør at jeg gleder meg ekstra mye til å komme i gang.

Bjørøya har et visningsanlegg i Flatanger kommune. Bjørøya er en familiebedrift som holder til på Løvøya i Flatanger. Selskapet har 9 konsesjoner og fem lokaliteter. Foto: Stian Holmen Lein

Slutter i Namdal Rensefisk

Ole Martin Løfsnæs kommer fra stilling som leder for Namdal Rensefisk, hvor han startet 1. januar i år. Bjørøya eier 33,3, prosent av selskapet. Løfsnæs har i tillegg verv som styreleder eller styremedlem i en rekke selskap som inngår i strukturen til Bjørøya Holding og Ellingflesa Holding.

– Styret vektlegger særlig den flotte jobben han har gjort i Namdal Rensefisk, først som biologisk ansvarlig og produksjonsleder, og fra i år som daglig leder i selskapet. Gjennom jobben har han også fått en god ekstern vurdering fra seks ulike eiere, sier Blakstad til NT24. Han legger til:

– Jeg føler meg veldig trygg på at vi har funnet den riktige personen til stillingen. Ole Martin er utelukkende rekruttert på bakgrunn av kvalifikasjoner, understreker Blakstad.

Ole Martin Løfsnæs tiltrer stillingen i løpet av sommeren. Namdal Rensefisk starter samtidig jobben med å rekruttere Løfsnæs' etterfølger i sjefsstolen.