Dr. Øyvind J. Brevik er nyansatt i stillingen som leder for fiskehelse laks, med ansvar for fiskehelse og -velferd i alle de globale produksjonsenhetene tilknyttet Benchmark Genetics sine avlsprogrammer for atlantisk laks, skriver Benchmark Genetics i en pressemelding.

Brevik kom fra stillingen som senior researcher i det globale FoU fiskehelseteamet til Cermaq, en rolle han hadde i mer enn ti år.

Øyvind Brevik har en mastergrad i akvamedisin og en doktorgrad i intracellulære bakterielle fiskepatogener fra Universitetet i Bergen. Brevik har publisert over 20 publikasjoner om nye fiskesykdommer, diagnostikk, biosikkerhet og fiskevelferd.

– Jeg gleder meg

I stillingen vil Brevik rapportere til Rudi Ripman Seim, som er produksjonsleder Norge og global fiskehelse i Benchmark Genetics.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått med Øyvind Brevik på laget. Hans kunnskap og erfaring innen fiskehelse er anerkjent i bransjen og vil bidra til at Benchmark forblir i forkant av biosikkerhet i avlsbransjen, uttaler Rudi Ripman Seim i pressemeldingen.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på de nye oppgavene i Benchmark Genetics. Det blir spennende å få jobbe med fiskehelse og -velferd i et rogn-til-rogn perspektiv innen verdensledende avlsprogrammer for atlantisk laks, sier Øyvind Brevik.

Benchmark Genetics består av selskapene Benchmark Genetics Norway AS, Benchmark Genetics Iceland HF, Benchmark Genetics Chile S.A, Benchmark Genetics USA Ltd, og Benchmark Genetics Colombia S.A. Benchmark Genetics er en del av det britiske børsnoterte selskapet Benchmark Holdings plc.

Selskapet driver avl og genetikk på atlantisk laks, tilapia, reker, med foretak i Norge, Island, Chile, USA og Colombia.