Gjennom utvikling av egen organisasjon har Pharmaq gjennomført flere endringer i ansvarsområder på ledernivå, skriver selskapet i en pressemelding.

Oppe fra venstre: Marie Egenberg, Simen Kristoffersen, Nils O. Steine og Trine Vatle. Foto: Pharmaq

– Endringene er et resultat av en lengre prosess der vi sammen har sett på hvordan vi best kan utvikle våre egne medarbeidere for at Pharmaq skal være den foretrukne partneren for oppdrettsnæringen i både inn -og utland. Sammen med et sterkt team og dedikerte kolleger vil vi fortsette å jobbe tett med kundene for å forstå deres behov og bringe innovative løsninger til oppdrettsnæringen, sier Pharmaq-sjef Bernt Martinsen i pressemeldingen.

  • Trine Vatle starter i en nyopprettet stilling som direktør for strategi og operasjoner og kommer fra rollen som finansdirektør i Pharmaq, som hun har hatt siden 2015. Hun er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og statsautorisert revisor fra Handelshøyskolen BI. Hun har jobbet 14 år som revisor og finansiell rådgiver før hun begynte i Pharmaq i 2014. I rollen som finansdirektør har hun hatt det overordnede ansvaret for finans i Pharmaq globalt.
  • Marie Egenberg er utdannet Fiskehelsebiolog fra Universitetet i Bergen. Hun startet i Pharmaq i 2007 med ansvar for salg og teknisk oppfølging av definerte kunder. Hun har de siste fem årene ledet det norske tekniske salgsteamet med ansvar for salg, markedsføring og teknisk oppfølging. Hun går over i rollen som forretningsdirektør for laks i Europa og global markedsføring.
  • Nils O. Steine tar rollen som forretningsdirektør for globale kontoer, Canada og markeder utenom laksefisk. Steine er uteksaminert med vitenskapelig mastergrad i akvamedisin fra Universitetet i Bergen og har bred erfaring fra akvakulturnæringen etter å ha jobbet der i mer enn 25 år. Han startet sin karriere i fiskehelsetjenester for lakseoppdrettere i Nord-Norge, før han flyttet til Maine, USA og Canada. Fra 2008 har Steine vært tilbake i Norge og hatt et spesielt ansvar for Canada og støttet våre internasjonale virksomheter.
  • Simen Kristoffersen går over til rollen som direktør for akvakultur FoU. Han har en doktorgrad i molekylær mikrobiologi fra Universitetet i Oslo, og i 2011 ble han ansatt i Pharmaq. Han har jobbet i ulike deler av selskapet som forsker og prosjektleder. Kristoffersen var sentral i utviklingen av den første levende laksevaksinen til Chile, og har også jobbet med utviklingsprosjekter knyttet til produksjonsprosesser og etableringen av virusantigenfabrikken på Kløfta.
Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

– Med disse endringene styrker vi lederteamet med medarbeidere som har en bred kompetanse og forståelse av næringen for å sikre at vi kontinuerlig kan bidra med å være en viktig partner for å løse fiskehelse- og velferdsspørsmål», sier Martinsen.

Pharmaq er et ledende selskap innen vaksiner og innovasjon rettet mot akvakulturnæringen og en del av dyrehelseselskapet Zoetis. Produksjon, administrasjon, forskning og utvikling ligger i Norge og selskapet har rundt 375 medarbeidere. Konsernets produkter markedsføres i Europa, Nord- og Sør-Amerika samt i Asia.