Pure Salmon Kaldnes har satt seg hårete vekstmål og skal nå ansette 50 nye medarbeidere, og vil dermed nesten doble antall ansatte, i løpet av de neste par årene, skriver selskapet i en pressemelding.

Akvakultur-divisjonen i det Sandefjord-baserte selskapet Krüger Kaldnes er nå skilt ut som et eget selskap etter at de like før sommeren ble solgt til Singapore-baserte konsernet 8F Asset Management, som også eier oppdrettsgiganten Pure Salmon Limited.

Det nye selskapet, som fikk navnet Pure Salmon Kaldnes AS, skal fortsette som konsulent, entreprenør og leverandør av utstyr, tjenester og teknologier innen resirkulerende akvakultur-systemer (RAS) for den landbaserte oppdrettsnæringen.

20 til 25 nye i år

I dag har Pure Salmon Kaldnes 60 ansatte fordelt på hovedkontoret i Sandefjord og avdelingskontor i Drammen. I løpet av de neste to-tre årene skal antall ansatte dobles, i tillegg til at det skal etableres nye lokasjoner nasjonalt og internasjonalt.

– Ja, nå starter arbeidet med å rigge oss for en skikkelig vekst både nasjonalt og internasjonalt. Alle dagens ansatte og deres unike kompetanse blir med videre, og i tillegg trenger vi enda flere medarbeidere med på laget, sier administrerende direktør i Pure Salmon Kaldnes, Kent Kongsdal Rasmussen, i pressemeldingen.

Direktør for kommunikasjon og HR, Per Håkon Stenhaug, opplyser at de i første omgang skal ansette minst 50 nye medarbeidere.

– For å kunne nå vår ambisiøse mål så trenger vi først og fremst enda mer kompetanse. Det dreier seg om 20–25 nyansettelser bare i løpet av dette året, og ytterligere 20 til 30 nye medarbeidere de neste par årene, sier Stenhaug i pressemeldingen.

– Veldig sterk konkurranse

Stenhaug sier han er fullstendig klar over at det ikke blir noen enkel jobb å skaffe så mange fagfolk på så kort tid.

– Nei, det er en veldig sterk konkurranse om fagfolk og ekspertise i denne bransjen, men med en så solid eier i ryggen, og mange spennende nasjonale og internasjonale prosjekt på gang, så bør vi jo være attraktive på arbeidsmarkedet. I tillegg er jeg helt overbevist om at Pure Salmon Kaldnes sitt sterke fokus på bærekraft og fiskevelferd vil bidra til økt interesse sammen med vår økte satsing på forskning og innovasjon, sier Stenhaug, som regner med å rekruttere både nasjonalt og internasjonalt.

– Vi trenger både etablerte fagfolk og nyutdannede, samt gjerne også relevante søkere fra andre bransjer som ønsker å bytte beite. Det dreier seg om alt fra prosjektledere til stillinger tilknyttet automasjon, prosessdrift og innovasjon, forklarer direktøren.