Pure Salmon Kaldnes har ansatt 35 nye medarbeidere i løpet av bare tre måneder, skriver selskapet i en pressemelding. Totalt var det hele 545 søkere til stillingene. Nofima-direktør Synnøve Helland og Pharmaqs tekniske leder Yngve Lystad er blant de nyansatte.

Høsten 2021 gikk Pure Salmon Kaldnes ut med store vekstmål, der målet var å ansette 50 nye medarbeidere, og vil dermed nesten doble antall ansatte, i løpet av de neste par årene. Men ting har gått langt mye fortere enn som så, skriver selskapet i pressemeldingen.

– Vi ligger faktisk halvannet år foran skjema. Bare siden desember har vi ansatt hele 35 medarbeidere, og i løpet av det kommende året skal vi ansatte over 30 til. Dermed vil vi være nærmere 120 ansatte når vi går inn i 2023, og tillegg har vi beholdt stort sett alle de flinke medarbeiderne vi hadde fra før. Sånn sett har vi fått til en skikkelig oppgradering av et team som allerede var svært sterkt fra før, sier Per Håkon Stenhaug, direktør for kommunikasjon og HR i Pure Salmon Kaldnes, i pressemelding.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

Selskapet skriver at det var 545 søkere på stillingene, både fra inn- og utland. 40 prosent av de nyansatte er kvinner.

– Målet vårt er helt klar å ta et bransjeansvar på dette området, sier Stenhaug.

Per Håkon Stenhaug er direktør kommunikasjon og HR Pure Salmon Kaldnes. Foto: Pure Salmon Kaldnes

– Trigget meg

En av disse kvinnene er Nofima-direktør Synnøve Helland (53) som har vært med på å bygge opp den anerkjente forskningsstasjonen til matforskningsinstituttet innen akvakultur på Sunndal. Helland har doktorgrad i fysiologi og har jobbet ved Nofima i over 19 år både som forsker og som leder av forskningsstasjonen til instituttet de siste seks årene. 53-åringen, som opprinnelig er fra Langevåg, blir nå global leder for kvalitet og HMS i Pure Salmon Kaldnes.

– Nofima har vært en veldig flott arbeidsplass, og selv om jeg har bodd i Oslo og pendlet til Sunndal i over tre år så har det ikke vært aktuelt å bytte jobb før det dukket opp en mulighet i et selskap jeg virkelig hadde lyst å jobbe for. Og det gjorde det nå. Pure Salmon Kaldnes er et veldig spennende firma som har en ledelse og en visjon som passer veldig godt til mine verdier som bærekraft, miljø og ikke minst på utvikling og ivaretakelse av den humane kapitalen som jo er den aller viktigste verdien i kunnskapsbaserte selskap som dette, sier Helland i pressemeldingen.

Yngve Lystad går fra Pharmaq til Pure Salmon Kaldnes der han skal lede den nye ettersalgsavdelingen. Foto: Pure Salmon Kaldnes

En annen av de 35 nye i Pure Salmon Kaldnes er Yngve Lystad (47), som kommer fra stillingen som teknisk leder i Pharmaq. Kristiansunderen, som har fiskehelse-bakgrunn, har vært over 21 år i selskapet, og bor til daglig i Tjølling utenfor Larvik.

– Det trigget meg å få nye utfordringer og prøve noe nytt. Jeg ønsket å utvikle meg videre innen ledelse, og Pure Salmon Kaldnes passet veldig bra da det er et selskap i både sterk vekst og utvikling. I tillegg er det heller ikke til å legge skjul på at det internasjonale er viktig. Jeg blir veldig motivert av å arbeide med nye kulturer og mennesker. Så dette blir rett og slett en veldig spennende reise, sier Lystad i pressemeldingen.

47-åringen starter som leder for Pure Salmon Kaldnes sin nye ettersalgsavdeling fra og med 1. april.

Akvakultur-divisjonen i det Sandefjord-baserte selskapet Krüger Kaldnes ble i fjor solgt til Singapore-baserte konsernet 8F Asset Management som også eier oppdrettsgiganten Pure Salmon Limited.

Det nye selskapet, Pure Salmon Kaldnes AS, er konsulent, entreprenør og leverandør av utstyr, tjenester og teknologier innen resirkulerende akvakultur-systemer (RAS) for den landbaserte oppdrettsnæringen. Og i fjor høst gikk ledelsen ut med en «hårete» målsetning om å doble antall ansatte i løpet av to-tre år i tillegg til å etableres nye lokasjoner nasjonalt og internasjonalt. Men ting har gått langt mye fortere enn som så.