13. februar i år godkjente Konkurransetilsynet ScaleAQ sitt oppkjøp av Maskon, og i kjølvannet av oppkjøpet har ScaleAQ gjort strukturelle grep, skriver selskapet i en pressemelding. Software og sjøbasert blir nye divisjoner og får nye ledere. Audun Fjeldvær trer inn i rollen som sjef for den sjøbaserte virksomheten av konsernet og Jon Arild Tørresdal trer inn som sjef for ScaleAQ Software.

– Med denne restruktureringen er vi rigget for å skape utvikling og bærekraftig innovasjon i den internasjonale havbruksnæringen. Vi har dedikerte og profesjonaliserte forretningsområder som alle jobber målrettet med å sette kunden, kundens behov og kontinuerlig forbedring i fokus. Med våre fem divisjoner er ScaleAQ Group blitt en profesjonalisert og helhetlig verdikjede som skal supportere næringen med løsninger for fremtidens bærekraftige havbruk, uttaler Geir Myklebust, administrerende direktør i ScaleAQ, i pressemeldingen.

900 ansatte

Den sjøbaserte virksomheten i ScaleAQ består av 650 ansatte og vil ledes av Fjeldvær, som kommer fra rollen som teknisk direktør i selskapet og har ti års erfaring fra både Aqualine og ScaleAQ, i tillegg har han arbeidserfaring fra oppdrett til havs.

Den digitale virksomheten settes opp i en egen divisjon – ScaleAQ Software, og vil ledes av Tørresdal. Han kommer internt fra stillingen som leder for softwareutvikling.

ScaleAQ Group består etter omstruktureringen av ScaleAQ Seabased, ScaleAQ Software, ScaleAQ Chile, Moen Marin og Maskon. Maskon fortsetter som før under ledelse av Jon Anders Leikvoll. Det stjørdalsbaserte selskapet, med sine 30 ansatte, lager helautomatiske vaksinemaskiner. I 2021 omsatte selskapet for 115 millioner kroner.

ScaleAQ Chile ledes fortsatt av Carlos Arenas, og Moen Marin, som leverer arbeidsfartøy til havbruksnæringen, er allerede organisert i en selvstendig divisjon med sine 40 ansatte, og vil fortsette med Terje Andreassen som leder.

Fra venstre: HR- og kommunikasjonsdirektør Lucie Katrine Eidem, finansdirektør Svein Vestermo, kommersiell direktør Nina Olufsen, bærekraftsdirektør Hanne Digre, administrerende direktør Geir Myklebust. Foto: ScaleAQ

Konsernet har 900 ansatte fordelt på lokasjoner i Norge, Skottland, Island, Canada, Tasmania, Chile, Polen og Vietnam. Ledelsen til ScaleAQ Group består av administrerende direktør Geir Myklebust, finansdirektør Svein Vestermo, bærekraftsdirektør Hanne Digre, kommersiell direktør Nina Olufsen, og HR- og kommunikasjonsdirektør Lucie Katrine Eidem.

– Vi har en kompetent og bred kompetanse i lederteamet til ScaleAQ Group. Med en overvekt av kvinner i vår ledelse vil jeg også si at vi har et unikt konkurransefortrinn i vår bransje, uttaler Myklebust i pressemeldingen.