Nordlaks er på utkikk etter ny finansdirektør, melder selskapet på sine nettsider. Årsaken er at Roger Mosand, som har jobbet i Nordlaks i 25 år, gir seg ved nyttår.

– Jeg kommer først og fremst til å savne alle folkene, uttaler avtroppende finansdirektør Roger Mosand i meldingen.

– Viktig rolle

Selv om han på nyåret går av i stillingen vil han fortsette med sine styrelederverv i andre selskaper i landsdelen. Ifølge konsernsjef Erik Welde vil Mosands arvtager få en viktig rolle i selskapet:

– Finansdirektøren har en viktig rolle i Nordlaks, både som leder for sine avdelinger, i konsernledelsen, som styremedlem i selskapene og som bindeledd mellom Nordlaks og en rekke eksterne interessenter. Det er en svært spennende mulighet til å sette preg både på Nordlaks og derigjennom også på havbruksnæringen som helhet, uttaler Welde.

Finansdirektøren rapporterer til konsernsjefen i Nordlaks, og inngår i konsernledelsen.

Nordlaks omsetter for rundt tre milliarder kroner i året og har rundt 640 sysselsatte fordelt på tolv kommuner i Nordland og Troms. Finansdirektør Mosand peker i pressemeldingen på at Nordlaks' skaper ringvirkninger i regionen:

– Eierne av Nordlaks ønsker å beholde verdiene i selskapet og bruker disse til å kontinuerlig videreutvikle selskapet. Slik har selskapet vokst til å bli en hjørnestein i regionen, som bidrar til stor lokal verdiskaping. Ved siste samfunnsregnskap bidro én sysselsatt i Nordlaks til over to sysselsatte hos leverandørene, forteller Mosand.

«Hands on» jobb

Nordlaks forklarer at de nå ser etter en relasjonsbyggende leder når de nå leter etter ny finansdirektør.

– Samarbeid, dialog og kommunikasjon har vært viktige nøkkelord i min hverdag, både internt og eksternt. Som stedfortreder for CEO i et konsern som Nordlaks må man ofte trå til når leder eller andre ikke har mulighet. Dette gjør at man er «hands on» på flere av konsernets aktiviteter, forklarer han.

Ifølge stillingsutlysningen er søknadsfristen til stillingen i Stokmarknes 3. oktober, og selskapet leter etter en finansdirektør med høyere utdannelse innen økonomi/finans, samt har ledererfaring fra større virksomheter.