Roy-Tore Rikardsen (54) er ny daglig leder hos Salten N950 AS, skriver selskapet i en pressemelding. Rikardsen har en lang karriere innen havbruk og kommer fra en stilling som driftsdirektør i Grieg Seafood ASA, hvor han hadde ansvaret for havbruksaktiviteten i Canada. Nå viderefører han arbeidet som er gjort med det nye lakseslakteriet på Sørarnøy, som sto ferdig i fjor.

– Selv om jeg har en lang erfaring innen havbruk, så er det en overgang hvor det er mye man må lære seg. Salten N950 er et moderne lakseslakteri, men det som er suksessfaktoren tror jeg er arbeidskulturen, uttaler Rikardsen i pressemeldingen.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

– Ikke alle er like heldige

Johan Edvard Andreassen (60) har vært daglig leder på Salten N950 i 30 år, men skal nå jobbe med utviklingsprosjekter for bedriften. I tillegg skal Andreassen, som var med på å starte bedriften for 30 år siden, bidra med rådgivning til Rikardsen i en periode fremover. Rikardsen blir selskapets andre daglige leder siden åpningen i 1993.

– Det føles riktig å få Roy på plass. Vi har en god bedriftskultur, og han passer godt inn med måten vi jobber på, uttaler Andreassen i pressemeldingen.

– Ikke alle er like heldige som har en god mentor tilgjengelig når de går inn i en ny jobb, som kjenner folkene og anlegget så godt som Johan Edvard gjør. Dette er en del av livsverket hans, og han er en god sparringpartner for hvordan det skal forvaltes, uttaler Rikardsen.

– Vi er ekstremt takknemlige for jobben Johan Edvard har gjort og vi ser frem til den jobben han skal gjøre fremover. Vi ønsker også Roy-Tore hjertelig velkommen til oss, og ønsker han lykke til i jobben, uttaler Jarle Solemdal om ansettelsen av Roy-Tore Rikardsen. Foto: Salten Aqua

– Du må ut i distriktet

Lakseslakteriet holder til på Sørarnøy, som i dag teller rundt 300 innbyggere. Rikardsen er selv fra Nordreisa.

– Bedrifter som denne er det som må til for at det er lys i husene. Interessante produksjonsjobber ligger ikke i byen, du må ut i distriktet. Derfor er det viktig at både bedriften og lokalsamfunnet spiller hverandre gode, forteller Rikardsen.

Det nye lakseslakteriet på Sørarnøy hadde en prislapp på over 400 millioner kroner, og har årene før utbyggingen levert gode resultater, skriver selskapet i pressemeldingen.

– Den investeringen vi har gjort, er også en investering i selve plassen og de som bor og jobber her. Den samme investeringen kunne vi ikke ha gjort i år, i lys av forslaget om en ny grunnrentebeskatning på havbruk, uttaler Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua AS, morselskapet til Salten N950 AS, i pressemeldingen.

Vet du om andre som har skiftet jobb?

Har du selv skiftet jobb, eller vet om andre som har gjort det, og som er relevant for Intrafish å omtale? Eller har du innspill til saker om arbeidsliv vi burde ta tak i? Ta kontakt med vår arbeidslivsjournalist Joar Vatlestad på epost joar.vatlestad@intrafish.no.