Det skriver Salmon Group i en pressemelding fredag.

Hanna Dåvøy Rørtveit kommer fra stillingen som fungerende kommunikasjonssjef i Sjømat Norge, der hun også tidligere har vært juniorrådgiver og hatt internship.

Salmon Group
  • Er et nettverk for lokale oppdrettsselskap langs norskekysten.
  • Organisasjonen har base i Bergen Bergen.
  • Eierne disponerer til sammen 115 konsesjoner for oppdrett av laks og ørret.
  • Den siste tiden har flere i organisasjonens administrasjon sluttet.
Kilde: Salmon Groups nettsider

– Med Hanna på laget får vi en verdifull kombinasjon av bransjekunnskap, et brennende engasjement for næringen og en solid evne til å formidle dette. Dette er virkelig i tråd med oppgaven vår både overfor eierne våre i Salmon Group, men også som en tydelig stemme i en næring som har behov for å øke kunnskap og engasjement hos utenforstående.

– Vi synes også det er svært interessant at Hanna, gjennom sin deltagelse i «Next Generation Seafood» besitter så mye innsikt om unges perspektiver på havbruksnæringen. Dette er noe vi gleder oss til å høre mer om, og som vi kommer til å ta med oss i arbeidet fremover» sier Jan Olav Langeland, administrerende direktør i Salmon Group i meldingen.

Rørtveit har en bachelorgrad i journalistikk ifra Høgskulen i Volda og en mastergrad i strategisk kommunikasjon fra Høyskolen Kristiania, står det i meldingen.

– Sommerjobb hos Osland-gruppen

Rørtveit har vokst opp ved Sognefjorden og har gjennom ungdomsårene hatt ulike sommerjobber hos Osland-gruppen.

– Jeg har gjennom Next Generation Seafood blitt enda bedre kjent med bransjen, og ikke minst samlet inn mye god innsikt i hvordan bransjen vår blir oppfattet i fra utsiden, særlig fra de unge. Jeg gleder meg til å ta med meg den kunnskapen jeg har tilegnet meg i dette prosjektet, videre inn i Salmon Group. Det at jeg har vokst opp med Osland-gruppen som en hjørnesteinsbedrift i min egen bygd, gjør at jeg virkelig brenner for og deler engasjementet aksjonærene i Salmon Group har for både havbruk og ikke minst viktigheten av de sterke lokalsamfunnene, sier Rørtveit i meldingen.

Ny leder for innkjøp og bærekraft

Christine Lyngsgård Larsen er ansatt som leder for innkjøp og bærekraft i Salmon Group. Christine har lang erfaring med innkjøpsprosesser og kommer fra stillingen som innkjøps- og bærekraftsansvarlig i Ferde, ifølge meldingen.

– Vi er glade for å presentere Christine Lyngsgård Larsen som ny leder for innkjøp & bærekraft i Salmon Group. Christine har bachelor- og mastergrad i internasjonal business fra University of St. Andrews i Scotland. Hun har arbeidet med innkjøpsprosesser hele sin karriere og har erfaring fra selskaper som blant annet Equinor, One Subsea, Beerenberg og Ferde, står det i meldingen.

– Jeg er svært motivert til å ta på meg en viktig rolle i et spennende selskap i viktig vekstnæring. Havbruksnæringen ble tidligere i år trukket frem som en av ti mulighetsnæringer for Norge i en rapport utarbeidet av McKinsey, og er en næring hvor jeg med min bakgrunn kan være med å gjøre en forskjell. Jeg er imponert over hva Salmon Group og deres eiere har gjort av grep sammen gjennom Salmon Group-fôret, og iverer etter å bli med på reisen videre sammen med eierne», sier Christine Lyngsgård Larsen.

Christine Lyngsgård Larsen tiltrer stillingen 1. januar 2023.