Stig Roland Nyvik er ansatt som økonomisk controller i Salten Aqua, skriver selskapet i en pressemelding.

Nyvik kommer fra en stilling som revisor hos revisjonsfirmaet EY i Bodø. Nå skal han jobbe som økonomisk controller for Salten Aqua-gruppen, som årlig leverer rundt 67 millioner laksemåltider på verdensbasis.

– Jeg har jobbet mye med regnskapet og de økonomiske rutinene til flere selskaper, både store og små, gjennom min jobb som revisor. Selv om det er mye nytt å sette seg inn i når det kommer til laks, er det alltid spennende med nye utfordringer, uttaler Nyvik i pressemeldingen.

Nyvik blir en av seks ansatte i administrasjonen til Salten Aqua-gruppen.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

– Ute etter noen med god tallforståelse

Nyvik er utdannet ved Nord universitet med en mastergrad innen finans, i tillegg til en mastergrad fra BI i regnskap og revisjon. Hans nærmeste leder er nå Rune Johansen, som i dag er økonomisjef i Salten Aqua. Johansen ble selv ansatt i 2020, etter å ha jobbet som økonomisk controller i Insula AS.

– Vi var ute etter noen med god tallforståelse og som har nye ting å tilføre økonomiarbeidet i Salten Aqua-gruppen. Økonomisk styring innen lakseproduksjon vil selvfølgelig være litt nytt for Stig, men vi har stor tro på Stig og vi gleder oss til å jobbe med han, uttaler Johansen i pressemeldingen.

Salten Aqua-gruppen kunne i fjor skilte med en samlet omsetning på om lag to milliarder kroner, og har nylig ferdigstilt lakseslakteriet til Salten N950 AS på Sørarnøy og settefiskanlegget til Salten Smolt AS i Breivik.

– Umiddelbart opplever jeg jobben som spesielt givende, fordi man ser at økonomiske resultater gir lokale ringvirkninger og flere arbeidsplasser, uttaler Nyvik.

F.v. Jarle Solemdal, Stig Roland Nyvik og Rune Johansen i Salten Aqua. Foto: Salten Aqua

Fra Trøndelag til Nordland

Nyvik kommer opprinnelig fra Vestre Nyvik, nært tettstedet Røyrvik i Trøndelag. Nyvik vokste opp på familiegården og hadde sin første jobb som gårdsarbeider på seteren i fjellkommunen. Her gjorde Nyvik sine første erfaringer med dyrehold, dyrevelferd og økonomi.

– Merket jo tidlig at det er en klar sammenheng mellom hvor bra dyra har det og hva som du ser på bunnlinjen i regnskapet. De som trives, de produserer bedre, uttaler Nyvik, som sammen med samboeren Lena Nilsen har sønnen Severin og hunden Bajas i Bodø.

Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua, er selv fornøyd med ansettelsen.

-Vi er veldig fornøyde med ansettelsen av Stig. Vi skal ha en sterk administrasjon, og det er viktig for oss å ha riktige ressurser på plass for å ivareta veksten vi har i dag og den veksten vi skal ha i fremtiden. Vi ønsker Stig hjertelig velkommen til oss, uttaler Solemdal i pressemeldingen.