Thomas Elverum (35) startet august i ny jobb som produksjonsleder hos Salten N950 AS, skriver selskapet i en pressemelding. Elverum flyttet i juli til Sørarnøy sammen med familien sin.

Lakseslakteriet nærmer seg ferdigstillelse, og bedriftens ansatte forbereder seg til første slaktedag i 2021.

– Det er spennende å komme inn på dette tidspunktet. Det er mye som skal på plass før oppstart. Vi flyttet hit forrige måned, og inn i ny bolig knapt en kilometer unna anlegget, med skole for barna knappe 500 meter fra innkjørselen, sier Elverum i pressemeldingen.

Tolv nye ansettelser

Elverum kom flyttende til Sørarnøy fra Hammerfest, sammen med sin kone Karianne Bøhn Elverum (35) og deres to barn, Simen Elverum (13) og Pernille Bøhn Elverum (9). Begge barna er i skolealder, og venter spent på første skoledag i neste uke.

– I tillegg til at vi får en dyktig person på plass i en av nøkkelrollene på det nye lakseslakteriet vårt, ser vi også ringvirkninger lokalt som følge av nye ansettelser som Thomas. Vi vokser i takt med omgivelsene våre, og ser klart hvordan vår aktivitet skaper mer liv på øya vår, forteller Johan Edvard Andreassen, daglig leder hos Salten N950 AS, i pressemeldingen.

Salten N950 har tolv nye ansettelser i forkant av åpningen av det nye lakseslakteriet. Tre av disse flytter til Arnøyene med familien sin, hvor skolen og barnehagen nå får totalt syv nye barn.

Samme bransje

Elverum kommer fra en jobb i Hammerfest som driftsleder hos Avarn Security AS. De siste ni årene har Elverum hatt personalansvar for opp mot 60 ansatte, med økonomisk oppfølging, salgsarbeid mot kunder og bemanning som viktige ansvarsområder.

– Selv har jeg jobbet med personalledelse i over 12 år, og har stor tro på at jeg kan anvende mye av egen erfaring når produksjonen skal planlegges på det nye anlegget på Sørarnøy, forteller Elverum.

Elverum har selv god kjennskap til laksenæringen, blant annet gjennom kona, Karianne Bøhn Elverum, som i dag er ansatt i administrasjonen hos Grieg Seafood ASA.

– Elverum sto frem som en god kandidat i rekrutteringsprosessen, og innehar mange av de kvalitetene vi så etter når vi skulle finne en produksjonsleder til lakseslakteriet vårt. Vi gleder oss til oppstart, og ser frem til å jobbe sammen med Thomas, avslutter Andreassen.