Satser på ingeniører som forstår fisken: – Havbruk er en del av Norges fremtid

I fjor var de første studentene fra NTNUs havbruksingeiør ferdig. Nå øker de antall studieplasser.

NTNU SeaLab er et tverrfaglig forskningssenter innen NTNUs strategiske satsing på Havromsvitenskap og teknologi. Senteret har brukere fra flere fakulteter ved NTNU, og det er mulig å gjennomføre forsknings- og undervisningsaktivitet innen marin biologi. . NTNU har Sealab der det også kan drives undervisning og forskning inn mot havbruk.
NTNU SeaLab er et tverrfaglig forskningssenter innen NTNUs strategiske satsing på Havromsvitenskap og teknologi. Senteret har brukere fra flere fakulteter ved NTNU, og det er mulig å gjennomføre forsknings- og undervisningsaktivitet innen marin biologi. . NTNU har Sealab der det også kan drives undervisning og forskning inn mot havbruk.Foto: Felix Seifert/NTNU
Søkertallene til høyere utdannelse i 2024 viser at 721 har satt NTNUs havbruksingeniør opp på søkerlisten. Det er nesten 100 flere enn fjoråret. Og da møtte flere opp til studiet enn de egentlig hadde plass.

– Det er bestandig fint å se søkertallene stige, sier Bjørn Egil Asbjørnslett, professor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i marin prosjektering og studieprogramleder for Bachelor i ingeniørfag, havbruk. Han er i tillegg direktør for NTNUs satsingsområde Hav og kyst.

Den satsingen førte til at de for mange år siden startet planleggingen av et eget ingeniørstudie innen havbruk. Høsten 2020 kom de første studentene til Trondheim.