Det går fram ev en pressemelding fra partene torsdag morgen.

– Kjøpesummen er konfidensiell, uttaler HR- og kommunikasjonsdirektør ScaleAQ, Lucie Katrine Sunde-Eidem, i en epost til Intrafish. Hun bekrefter samtidig at alle ansatte i Maskon beholder jobbene sine.

Stjørdalsbaserte Maskon ble etablert i 1991 og er en global aktør innen helautomatiske vaksinemaskiner for fisk. Selskapet solgte sin første rognsorteringsmaskin i 2006, og sin første automatiske vaksineringsmaskin til Salmar i 2011.

Nå blir selskapet med sine 36 ansatte tatt over av den store teknologiaktøren Scale AQ, med 900 ansatte er fordelt på kontorer i Norge, Skottland, Island, Canada, Tasmania, Chile, Polen og Vietnam.

Maskon har vært en del av Skala-konsernet som er eid av Nortura og Tine, og selskapet omsatte for 115 millioner kroner i 2021

Administrerende direktør i Skala Gruppen AS, Steinar Spydevold, sier han er stolt av det de har fått til sammen med Maskon, samtidig ser de at selskapet kan ta nye steg med ScaleAQ som ny eier.

– Derfor er vi glad for at kjøper har både kompetansen og strukturen som skal til for å realisere Maskon’s sterke ambisjoner for videre vekst og utvikling, uttaler Steinar Spydevold CEO Skala Gruppen AS.

ScaleAQ ser på kjøpet av Maskon som et strategisk viktig oppkjøp.

– Dette vil styrke vår posisjon som totalleverandør innen kritisk infrastruktur for oppdrettsnæringen. Vi vil nå være representert med fremtidens teknologi i hele verdikjeden fra rogn til slakt, uttaler administrerende direktør i ScaleAQ, Geir Myklebust, i meldingen.

Av meldingen går det fram at Maskon blir videreført som et selvstendig selskap i ScaleAQ.

Vi ser frem til å bli en del av et internasjonalt ledende teknologi- og industriselskap, uttaler administrerende direktør i Maskon, Jon Anders Leikvoll, i meldingen.

I meldingen adresserer partene også grunnrenteskatten som har skapt usikkerhet i bransjen, men peker på at «oppdrettsnæringen har et stort internasjonalt nedslagsfelt og en forventet internasjonal vekst».