Det melder Norges sjømatråd i en pressemelding fredag.

– Det er ingen dramatikk bak denne avgjørelsen. Jeg har hatt seks fantastisk spennende år i Sjømatrådet. Her har jeg jobbet med en kompetent og omstillingsdyktig organisasjon som jeg kommer til å savne. Det er likevel en tid for alt, og akkurat nå er det rett for meg å gjøre noe annet, sier Larsen i meldingen.

Det var på et allmøte fredag ettermiddag at de ansatte ble informert.

– Jeg hadde håpet å beholde Renate Larsen en stund til, men har samtidig forståelse for at det er en tid for alt og at hun nå vil vurdere andre muligheter. Jeg har satt veldig stor pris på Renate som person, hennes profesjonalitet, trygghet og lederevner, sier styreleder i Norges sjømatråd, Marianne E. Johnsen.

Direktøren satser på tare

IntraFish har tidligere omtalt engasjementet til administrerende direktør i Sjømatrådet, Renate Larsen, i tareselskapet Oceanfood.

På direkte spørsmål fra IntraFish den gang, om Larsen tenkte å slutte i Sjømatrådet, etter at det ble kjent at hun satser på tareoppdrett sammen med to partnere, svarte Larsen følgende:

– Mitt daglige arbeid er i Sjømatrådet og jeg skal fortsette med det. Jeg skal være styreleder i Oceanfood, som selskapet heter. Dette er noe jeg gjøre på fritiden og utover min daglige jobb i Sjømatrådet.

Dette svaret ga hun 14. januar i år.

Tid til å tenke

Renate Larsen har seks måneders oppsigelse og vil stå i stillingen ut oppsigelsestiden dersom styret ønsker det.

– Jeg går ikke fra Sjømatrådet til ny jobb. Nå skal jeg bruke litt tid til å tenke gjennom hva jeg skal gjøre fremover, understreker Renate Larsen.

Styret vil nå starte prosessen med å finne ny administrerende direktør til Norges sjømatråd AS. Stillingen vil bli utlyst.

Saken oppdateres.