Skretting har ansatt Jorge Diaz som direktør for bærekraft, skriver selskapet i en pressemelding. En viktig del av jobben til Diaz vil være å identifisere, forstå og redusere miljø-, sosial- og styringsrisiko. Diaz skal jobbe tett med alle deler av Skrettings virksomhet.

– Planeten vår er under et enormt press, og å produsere nok sunn, trygg og bærekraftig mat til verdens voksende befolkning er en utrolig utfordring som er direkte knyttet til verdikjeden vår. I Skretting er vi optimistiske og ambisiøse i vår reise innen bærekraft, og jeg ser frem til å jobbe sammen med alle mine kolleger i Skretting mot vårt formål om å "mate fremtiden", sier Diaz i pressemeldingen.

– Må tilpasse oss ytterligere

Fôrselskapet Skretting rapporterte om bærekraft allerede for over tyve år siden. I dag er bærekraft et kjerneområde og innebygd i kulturen i hele virksomheten, skriver Skretting i pressemeldingen.

– Skretting leverer kontinuerlig innovative løsninger for å støtte veksten i den globale akvakulturnæringen, og vi er stolte over det vi har oppnådd til nå. Men bærekraftsagendaen utvikler seg raskere enn noen gang før, som betyr at vi må tilpasse oss ytterligere, gjøre mer og gjøre det bedre, sier Diaz.

Diaz startet som kommunikasjonssjef i Skretting i Chile i 2015. I 2018 flyttet Diaz til hovedkontoret i Stavanger for å starte i jobben som merkevaredirektør. I den rollen jobbet Diaz tett med Trygve Berg Lea, tidligere bærekraftsdirektør i Skretting, og ble inspirert av organisasjonens engasjement for å nå bærekraftsmål, skriver Skretting i pressemeldingen.

Ifølge egen Linkedin-profil har Lea startet som seniorrådgiver i Kolos Aqua.