I innkallingen til årsmøtet i Atlantic Sapphire foreslår styret at Kenneth Andersen velges som ny styreleder i det landbaserte selskapet, som dermed vil ta over for gründer Johan E. Andreassen. Videre foreslås det, i samsvar med valgkomiteens innstilling, at Eirik Welde velges som ny nestleder og Marta Rojo Alonso som nytt styremedlem.

Andersen, som er administrerende direktør i Petter Stordalens Strawberry Equities, ble foreslått inn i Atlantic Sapphire-styret i juli 2022 og valgt inn i august.

Fortsetter som direktør

Nominasjonskomiteen, som består av Bjørn-Vegard Løvik og Kjell Bjordal, tror det at Andreassen eventuelt går av som styreleder, vil gjøre at han får mer tid til å fokusere på selskapets operasjoner i stillingen som administrerende direktør. En stilling han formelt vil få om han går ut av styret, skriver nominasjonskomiteen i sin innstilling.

Welde er konsernsjef i Nordlaks, som i mars økte eierandelen sin i Atlantic Sapphire og nå er største aksjonær i selskapet. I fjor sommer investerte Nordlaks Holding 150 millioner kroner i landbasertselskapet med base i Florida.

Foreslått gjenvalgt

André Skarbø og Ellen Marie Sætre gjenvelges som styremedlemmer, og Patrick Dempster velges som observatør til styret.

Innstillingen gir følgende styret:

  • Kenneth Jarl Andersen, styreleder.
  • Eirik Welde, nestleder.
  • André Skarbø, styremedlem.
  • Ellen Marie Sætre, styremedlem.
  • Marta Rojo Alonso, styremedlem.
  • Patrick Dempster, observator.

Fra dagens styret vil da Tone Bjørnov og Patrice Anne Flanagan, i tillegg til Andreassen, gå ut om innstillingen blir godkjent i årsmøtet.