Tidligere Pareto Securities Partner, Petter Dragesund, går inn i Seafood People sitt Global Executive Advisor Network (GEAN) i oktober, skriver Seafood People i en pressemelding.

GEAN består av seniorprofiler med ekspertkompetanse innen sjømatsektoren. Nettverket bidrar med spesialkompetanse inn mot prosjekter og kunder Seafood People jobber med.

Dragesund har lang fartstid fra Pareto Securities, en uavhengig fullservice investeringsbank med global tilstedeværelse.

I slutten av juli ble det klart at Dragesund gir seg i Pareto for å forvalte egne penger på heltid, skrev Dagens Næringsliv.

Flere børsnoteringer

I løpet av sin nesten 30 år lange karriere har Dragesund vært involvert i børsnoteringer av selskaper som Austevoll Seafood, Ulstein Group, Lerøy Seafood, Grieg Seafood og Akva Group. Dragesund har bidratt til å reetablere North Atlantic Seafood Forum som verdens største sjømatkonferanse for toppledere.

Dragesund har master i økonomi og administrasjon fra Norges Handelshøyskole.

– Petter er en høyt respektert strateg med en fantastisk karriere bak seg. Når vi samarbeider med selskaper for å hjelpe dem med sine strategier eller bistå dem med å bygge sterke team, vil Petters medvirkning løfte bidraget fra GEAN til et nytt nivå, sier Thomas Bakke, daglig leder i Seafood People, i pressemeldingen.

– Jeg gleder meg til å bruke tiden min på en bransje jeg mener er avgjørende for den globale befolkningen. Etter hvert som sjømatsektoren fortsetter å modnes og konsolideres, tror jeg at min erfaring kan bidra med verdifull innsikt til industrien, sier Dragesund i pressemeldingen.

Seafood People er et spesialistfirma med fokus på ledelsesrekruttering, strategi, analyse, prosjektledelse, kommunikasjon og design for sjømatindustrien. Firmaet har hovedkontor i Bergen Norge, med rådgivere i Chile, Storbritannia, USA, Tyskland, Singapore og New Zealand.