Hver måned blir det skrevet saker eller sendt ut pressemeldinger om jobbskifter i ulike deler av næringen. Listen for september finner du her.

Mandag forrige uke sendte Salmar ut pressemelding om at konsernsjef Linda Aase har gått av etter under et halvår i jobben.

– Salmar har et fantastisk team og er godt rustet for den videre reisen, men det riktige for selskapet var at jeg trer til siden. Jeg har ikke anledning til å gå inn på detaljene for min beslutning, utover å si at det ikke har noe med grunnrentesaken å gjøre. Her har selskapet og jeg et omforent syn, skrev Aase i en epost til Intrafish.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

Interne opprykk

I samme melding ble det klart at Frode Arntsen tar over sjefsrollen.

– Jeg vil også personlig takke Aase for innsatsen som konsernsjef. Samtidig er jeg svært glad for at vi har fått en fullgod erstatter. Jeg er trygg på at Frode Arntsen vil lede konsernet på en utmerket måte, uttalte styreleder Gustav Witzøe i pressemeldingen han til i meldingen.

Arntsen har vært en del av Salmar siden 2017 som konserndirektør for salg og industri.

– Jeg er meget motivert og klar til å ta på meg oppgaven til å lede et av verdens beste oppdrettsselskap, uttalte Arntsen i pressemeldingen. Arntsen har uttalt at han hadde kort tid til å forberede seg på sjefsjobben.

Samme selskap sendte noen dager senere ut en pressemelding om at ny finansdirektør var på plass en knapp måned etter at Gunnar Nielsen hadde meddelt at han ønsket å fratre sin stilling.

Inn kom Ulrik Steinvik, som har jobbet i Salmar siden 2006.

– Jeg gleder meg til å ta på meg stillingen som finansdirektør i Salmar og ser frem til å styrke Salmar ytterligere i tiden fremover, uttalte den nye finansdirektøren i pressemeldingen.

Tidligere nestleder i Venstre, Terje Breivik, er ansatt som den første daglige lederen i Rolv Haugarvoll AS. Foto: Fartein Rudjord

På flyttefot

Dagen etter at Aase ga seg i Salmar kom nyheten om at Håkon André Berg gjør det samme i Salmon Evolution. I børsmeldingen sto det at personlige familieforhold har bidratt til avgjørelsen om å tre til side. Til Intrafish sa Berg at familien skal flytte.

– Vi kommer nok til å relokalisere oss som familie av ulike grunner, og i den sammenheng har jeg hatt en dialog rundt en ny stilling. Men jeg vil være tett på ledergruppen i tiden fremover og det blir ikke oppstart i noen ny jobb før godt utpå våren, sa Berg.

Finansdirektør Trond Håkon Schaug-Pettersen tar over som midlertidig sjef i landbasertselskapet.

– Salmon Evolution er et fantastisk selskap med svært dyktige ansatte og en unik bedriftskultur. Vi har noen veldig spennende måneder foran oss, der vår første innhøstingen kommer snart, og hvor vi endelig vil ha vårt «proof of concept» demonstrert. På det grunnlaget vil Salmon Evolution ha en plattform uten sidestykke å utvide vår virksomhet på, både i Norge og i utlandet, uttalte Schaug-Pettersen i en børsmelding.

På oktobers siste dag ble det klart at Ohad Maiman gir seg som leder av det landbaserte fiskeselskapet The Kingfish Company i Nederland. Maiman skal gå over i en rolle som rådgiver for selskapet, og bidra til å realisere planene om et anlegg i USA.

– Det går stort sett i ett. På et tidspunkt begynner det å føles som ditt tredje barn. Du kan ikke dra hjem klokken 17:00 på en fredag om det er et problem, da må vi jobbe gjennom helgen. Jo større selskapet blir, jo mer stabilt blir det, men jeg må fortsatt jobbe noen helger. I ukedagene er det vanligvis lange dager, sa Maiman om jobben da Intrafish besøkte anlegget deres i Nederland tidligere i høst.

Styreleder Hans den Bieman vil midlertidig gå inn som leder av selskapet.

Tidligere nestleder i Venstre

I sommer annonserte Asle Rønning at han ønsket å gå av som administrerende direktør i Måsøval. På oktobers siste dag ble Helge Kvalvik presentert som ny Måsøval-sjef. Kvalvik kommer fra tilsvarende stilling i Boa Offshore.

– Jeg takker styret for tilliten og ser frem til å jobbe sammen med organisasjonen, samarbeidspartnere og styret for å utvikle selskapet videre. Måsøval AS er et imponerende selskap som har historie, kompetanse og kultur til å utnytte de mange mulighetene fremover. Selskapet har stort potensial, uttalte Kvalvik i en børsmelding.

Terje Breivik er nok for de fleste mest kjent som tidligere nestleder i partiet Venstre, men nå leder han sjømatkonsernet Rolv Haugarvoll AS. Han ble den første daglige lederen i selskapet.

– Dette er en næring jeg har jobbet tett på som politiker, og som nabo i Hardanger. Så for min del er dette en kombinasjon av noe veldig spennende og lærerikt, sa Breivik til Intrafish.

James Kwan er utnevnt som ny administrerende direktør i oppdrettsselskapet Barramundi Group. Han har vært en del av ledergruppen siden 2019.

– Jeg takker styret for tilliten til å lede selskapet på et tidspunkt hvor det fortsetter å utføre strategiske og taktiske operasjonelle endringer som vil føre oss mot lønnsomhet, uttalte Kwan i en pressemelding.

Roy-Tore Rikardsen t.v. tar over sjefsrollen i Salten N950 etter Johan Edvard Andreassen. Foto: Salten Aqua

Gir seg etter 30 år

Etter drøyt 30 år som daglig leder skal Johan Edvard Andreassen jobbe med utviklingsprosjekter for slakteriet Salten N950. Dermed blir Roy-Tore Rikardsen selskapets andre daglige leder siden åpningen i 1993.

– Selv om jeg har en lang erfaring innen havbruk, så er det en overgang hvor det er mye man må lære seg. Salten N950 er et moderne lakseslakteri, men det som er suksessfaktoren tror jeg er arbeidskulturen, uttalte Rikardsen i en pressemelding.

I starten av oktober tok Trygve Hallberg over som ny daglig leder i Akvahub etter Asbjørn Løland. Hallberg er utdannet havbruksbiolog og har jobbet som prosjektleder i selskapet siden mai 2021.

– Havbruksnæringen byr på noe av det beste Norge har å by på. Her skapes store verdier og mange arbeidsplasser i et samspill mellom distriktene og byene, og man ser en rivende utvikling hvert eneste år. Å få være med på å bidra med bærekraftig utvikling i denne næringen er noe jeg brenner for, uttalte Hallberg i en pressemelding.

Løland går til Bulandet Miljøfisk, én av eierne til Akvahub, for å realisere deres planer for landbasert oppdrett.

Carl Gunnar Hallingby er ansatt som finansdirektør i teknologiselskapet VAQ, tidligere Billund Aquaculture Norge. Han har tidligere jobbet som direktør i KPMG.

– Akvakultur med avansert RAS-teknologi er nytt for meg. Men samtidig har jeg stor forståelse for at dette er en industri for fremtiden. For produksjon av sjømat ved bruk av mindre ressurser treffer godt på de store makrotrendene som har preget verden en stund nå, uttalte Hallingby i en pressemelding.

– Jeg er kjempefornøyd

Tomas Okstad er ansatt som ny investeringsdirektør i Frøy Kapital. Samme selskap har ansatt Thomas Hanssen som analytiker. Begge begynner i selskapet over nyttår.

– Frøy Kapital vil i årene som kommer investere betydelige beløp i å utvikle virksomheter langs kysten. Både arbeidsplasser og verdier skapes i kystkommuner under et norsk eierskap, og jeg ser frem til å bidra i dette arbeidet, uttalte Okstad i en pressemelding.

Geir Ingebrigtsen er ny økonomidirektør i Ava Ocean. Ingebrigtsen kommer fra jobben som økonomidirektør i fiskeforedlingsleverandøren Optimar.

– Jeg er kjempefornøyd med å være på plass og gleder meg til å ta fatt på arbeidet. Vi er et selskap med en fantastisk visjon, og det blir veldig spennende å være med å bygge opp Ava Ocean fremover. Potensialet til selskapet er helt unikt, uttalte Ingebrigtsen i en pressemelding.

Vet du om andre som har skiftet jobb?

Har du selv skiftet jobb, eller vet om andre som har gjort det, og som er relevant for Intrafish å omtale? Eller har du innspill til saker om arbeidsliv vi burde ta tak i? Ta kontakt med vår arbeidslivsjournalist Joar Vatlestad på epost joar.vatlestad@intrafish.no.