Tidligere statssekretær Trine L. Danielsen får ansvar for marked og utvikling av Blueplanet Academy AS, verdens største e-læringsplattform for akvakultur, skriver selskapet i en pressemelding.

Danielsen startet i Blue Planet i 2015 og var med på å etablere og bygge opp Blue Planet Academy. I februar 2020 gikk hun fra jobben som daglig leder i Blueplanet Academy til stillingen som statssekretær for fiskeri- og sjømatministeren i Nærings- og fiskeridepartementet.

Danielsen fikk ikke tiltre før 15. februar og fikk saksforbud i seks utover det. Den tidligere statssekretæren klaget på vedtaket, men fikk ikke medhold.

Nå er Danielsen tilbake som kommersiell direktør i Blueplanet Academy med ansvar for marked og utvikling.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

Nasjonalt og globalt

Danielsen kommer til å jobbe både nasjonalt og globalt. Hun vil ha kontor både i Oslo og i kontorfellesskap med Blue Planet AS og Stiim Aqua Cluster på Havets Hus i Stavanger.

– Viktigst for oss er det norske laksemarkedet, men vi er allerede godt i gang med det internasjonale markedet, sier Danielsen i pressemeldingen.

Blueplanet Academy er en digital opplæringsplattform for akvakultur som leverer animerte kurs, prosedyrer og brukerveiledninger til en global oppdrettsnæring.

Selskapet har i dag omlag 1600 unike brukere per måned. Størst andel av brukerne er fra bedrifter, men plattformen brukes også i undervisning på fagskoler, videregående skoler og universiteter i Norge og utlandet.