Roger Olsen (57) er ansatt i Troll Systems som teknisk sjef i nyopprettet stilling fra 1. september, skriver selskapet i en pressemelding.

Olsen har erfaring fra verkstedbransjen og skal lede selskapets tekniske avdeling. Troll Systems er nylig godkjent lærebedrift i dataelektronikk, der Olsen skal være faglig leder.

Olsen har erfaring fra kjøretøy, som ligger i front når det kommer til teknologiutvikling og omstilling til elektrifisering

– Dette sammen med at bilene er blitt online datamaskiner på hjul, gjør at overgangen til Troll Systems sin produksjon og produktportefølje føles naturlig. Det nye for meg blir kanskje mer at kundene til Troll Systems i hovedsak driver med produksjon av mat i vann og at utstyret fra oss skal brukes til inspeksjon og vedlikehold under vann, sier Olsen i pressemeldingen.

17 heltidsansatte

– Roger er kjent for sin brede tekniske kompetanse og erfaringer – både som leder og som hands on problemløser i verksted. Vi kjenner Roger fra tidligere, og er veldig glad for å ha fått ham inn som ny kollega for å bidra til å ytterligere profesjonalisere produksjonen vår, sier Rune Rørstad, daglig leder i Troll Systems, i pressemeldingen.

Teknisk sjef får ansvaret for teknisk og robotics. Avdelingen teller nå syv heltidsansatte samt en masterstudent i deltidsstilling, første lærling i dataelektronikk er ansatt, og lærling nummer to er i ferd med å signere. Avdelingen for plastkonstruksjoner teller nå også syv heltidsansatte, inkludert to lærlinger i termoplastfaget. Administrasjon og salg teller tre personer, skriver selskapet i pressemeldingen

– Til sammen er vi nå 17 heltidsansatte og skal fortsette å vokse i takt med markedet og ordreboka, og jeg tror at de neste som søker jobb hos oss vil ha automasjon og verkstederfaring høyt oppe på CV-en sin, avslutter Rørstad.