Norsk Sjømannsforbund og Norsk Sjøoffiserforbund går i megling med Kystrederiene med frist fra midnatt 30. november, skriver Norsk Sjømannsforbund.

Om partene ikke kommer til enighet, blir det streik fra klokken 06.00 onsdag 1. desember, skriver Kyst.no.

– Kystrederiene var ikke villig til å imøtekomme våre krav, som gikk på at medlemmene skulle opprettholde kjøpekraften. Vi så oss dessverre derfor nødt til å bryte, og søke hjelp hos Riksmekleren, sa tariffansvarlig Jan-Erik Lundby i Norsk Sjømannsforbund etter bruddet i forhandlingene i oktober.

Ble ikke akseptert

Tariffoppgjøret for Kystrederiene fant sted 5. oktober. Forhandlingsutvalget i Norsk Sjømannsforbund konkluderte med at tilbudet fra arbeidsgiverne ikke kunne aksepteres.

Norsk Sjøoffiserforbund skriver at seks skip i kystfarten er varslet at går i streik om ikke meglingen fører frem. Varselet gjelder Norsk Sjøoffisersforbunds medlemmer i stilling som skipsførere og styrmenn på følgende fartøy:

  • Sølvtrans: M/V «Ronja Polaris»
  • Rostein: M/V «Ro Server»
  • Norsk Fisketransport: M/V «Havtrans»
  • Abyss AS: «Fosna Hav»
  • Napier AS: M/V «Taumar»
  • Eidsvaag AS: M/V «Eidsvåg Opal»

Norsk Sjømannsforbund skriver at også Seaworks AS sin «Nordkabel» kan tas ut fra onsdag morgen.

– Vi forholder oss til at det er møte hos riksmeglingsmannen nå og avventer det resultatet som vil fremkomme der, skriver Harald Tom Nesvik, kommunikasjonssjef i Sølvtrans, i en sms til IntraFish.

Meglingen startet med et plenumsmøte i Oslo klokken ti tirsdag. Der deltok Norsk Sjøoffiserforbund, Norsk Sjømannsforbund og Det Norske Maskinistforbund. De tre sjømannsorganisasjonene megler parallelt med Kystrederiene, skriver Norsk Sjøoffisersforbund på sine Facebook-sider. De tre organisasjonene har samarbeidet om hvilke skip som eventuelt tas ut i streik onsdag morgen.

Oppdatert: Halvannen time på overtid natt til onsdag ble streiken avverget.