Finn Folke-Olsen (57) er Wilsgårds nye personalleder.

– Jeg ser fram til å begynne i den nye stillingen. Oppdrettsnæringen er viktig for Norge, og matproduksjon likeså. Men det er kanskje den helhetlige tankegangen til Wilsgård-konsernet som gjorde at jeg ville ha denne jobben, sier Finn Folke-Olsen på selskapets nettsider.

Folke-Olsen er født og oppvokst i Molde, og kommer fra jobb som økonomisjef ved Smelteverket i Finnfjordbotn.

– Dessuten er dette noe helt nytt for meg. Det driver meg. Jeg er opptatt av utvikling, både på det personlige plan og i et større perspektiv. Jeg mener vi må være relevante. Dette er spesielt viktig i en næring i utvikling, selv om min jobb hovedsakelig handler om de mellommenneskelige relasjonene i bedriften, uttaler personallederen.

Wilsgård Fiskeoppdrett AS har hovedkontor i Torsken på Senja. Foto: Wilsgård Fiskeoppdrett AS

Lang fartstid i forsvaret

Finn er en ekte bygutt, født og oppvokst i Molde, Rosenes by, som ligger i Møre og Romsdal. Senest jobbet han som økonomisjef ved smelteverket i Finnfjordbotn, men hovedvekten avFolke-Olsen har lang fartstid i forsvaret, spesielt Cyberforsvaret.

– Dette var en viktig jobb. Vi behandlet, samlet inn og videreformidlet geografisk informasjon til Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) på Reitan og til CRC Sørreisa. Informasjonen dannet grunnlag for presise bilder av sivil og militær aktivitet, både over og langs kysten av Norge, et fundamentalt ledd i å kunne opprettholde Norges suverenitet i en teknologisk verden. Det betyr at vi må ha «våkne øyne og ører», noe avdelingen jeg ledet kunne garantere, uttaler Folke-Olsen på nettsidene til Wilsgård Fiskeoppdrett.

Ved siste post i Forsvaret var han nestkommanderende og stabssjef for 131 luftving med hovedsete i Sørreisa.