– Norcod er blant verdens første torskeoppdrettsselskaper med klima, miljø og fiskevelferd øverst på dagsordenen, uttaler Kystteknikk Industries-leder Camilla Prytz i en pressemelding onsdag.

Torsdag 14. oktober leveres en flunkende ny elektrisk arbeidsbåt til torskeoppdretteren Norcod. Kystteknikk Yards har bygget båten på Dyrøya på Frøya i Sør Trøndelag.

Planer om flere elektriske båter

– Dette blir trolig verdens mest energieffektive båt i sin klasse, hvor driftssikkerhet og brukervennlighet står i fokus, løsningene kan lett tilpasses ulike behov og også andre båttyper, skriver selskapet.

Kystteknikk Yards har tidligere bygget den elektriske arbeidsbåten Elfrida. Videre ønsker selskapet å videreutvikle sin spisskompetanse for å lage enda flere båter innen segmentet.

Den elektriske arbeidsbåten som blir levert denne uken er 45 fot, og går på batterier som lades om natten.

– Stillegående

– Dette blir en stillegående arbeidsplass med lave utslipp. Kystteknikk Yards har tilhold like ved lokalitetene til Norcod på Frøya, så her er det snakk om lokal verdiskaping, opplyser selskapet.

Nybygget er støttet av Enova, batteripakken er levert av ABB og det er Wawe propulsion som har designet skroget. Norcod, som mottar båten, driver med torskeoppdrett. Selskapet har i dag fire anlegg i drift. 30 er ansatt i selskapet.

Kystteknikk Yards holder til i Frøya kommune, og utvikler og bygger skreddersydde oppdretts- og fiskefartøy i stål og aluminium. Verftet er en del av Kystteknikk Industries som i tillegg består av Kystteknikk Mechanical, som er en totalleverandør av mekaniske løsninger og Kystteknikk Elektro, totalleverandør av el-løsninger.