«Fosnafjord» ble overlevert til Arnarlax og Arctic Fish høsten 2022, og vil nå utføre serviceoppdrag for kundene langs nordvestkysten av Island, går det fram av en pressemelding fra rederiet fredag.

Fartøyet er en katamaran på 25x13 meter, og den ble døpt i det som beskrives som «en verdig seremoni» i i Bildudalur på Island. Rundt 40 personer – fra kunder, produsenter og eiere var til stede for å overvære begivenheten.

Mannskapet på kaia i Bildudalur på Island. Foto: Abyss

«Fosnafjord» er produsert av verftet Salthammer i Vestnes, og er det andre fartøyet Abyss opererer på Island. Rederiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med prislapp på fartøyet.

– «Fosnafjord» er ett av fire fartøy Abyss har hatt en kontrakt på levering om fra Salthammer siden 2015, opplyser markedsdirektør i rederiet, Ole Kristian Osvik, i en epost til Intrafish.

– Hvordan var stemningen på kaia?

– Stemningen var meget fin. Fint vær, latter og applauser. Båten var åpen for besøk og flere tok turen om bord, forteller Osvik.

– Båten ble levert i fjor høst, men døpt først nå. Hvorfor det?

– Fartøyet ble sendt fra verftet i Salthammer og rett til kunde på Island. Vi hadde ønske å døpe den hos kunden, men på grunn av logistikk og mye aktivitet på fartøyet så har vi ikke fått gjennomført dette før nå, svarer Osvik.

Skipper Roald Ove Brattøy, sammen med gudmor Gudny Sigurdsdottir. – Båtdåpen av «Fosnafjord» markerer en viktig milepæl for Abyss og engasjementet i Island, slår rederiet fast i en pressemelding. Foto: Abyss

– Fosnafjord er virkelig en arbeidshest, og er spekket for å kunne gjennomføre operasjoner på Island. Dette blir vårt andre fartøy som opererer på Island, og det er et godt signal om våre ambisjoner i dette vakre og ressurssterke landet. Vi planlegger langsiktig på dette området, og håper å ekspandere ytterligere gjennom godt samarbeid med fornøyde kunder, lokalbefolkning og myndigheter, sa administrerende direktør i Abyss, Victor Jensen, i talen sin i forbindelse med dåpen.

Gudny Sigurdsdottir, en kjent kvinne i det islandske lokalsamfunnet, var valgt til gudmor for det nye fartøyet. Hun talte på islandsk og ønsket fartøyet og mannskapet en trygg ferd.

Arbeidsbåten er selvsagt utrustet med det meste av moderne utstyr, deriblant 2 kraner på 185tm og 100tm, samt et avansert ballasteringsystem fra MRPC, går det fram av meldingen fra rederiet.

Stolt mannskap om bord på «Fosnafjord». Mannskapeter samtlige nordmenn. De går i en turnus på 3x3. Foto: Abyss
Skipper Roald Ove Brattøy viser fram på broen. Gudmor Gudny Sigurdsdottir følger godt med. Foto: Abyss