Lørdag ettermiddag var det dekket til med rød løper da Alsaker Fjordbruk døpte sin ferske brønnbåt «Kristoffer Tronds» på Bryggen i Bergen.

– Vi må ha litt fest og moro. Det har vært for lite av det, med koronapandemien som er på overtid, sier en fornøyd og festkledd Gerhard Meidell Alsaker til IntraFish.

Gerhard Alsaker tok i mot mange av gjestene personlig ved teltinngangen til området. Foto: Robert Nedrejord

Alsaker, som er administrerende direktør og eier av selskapet, startet Alsaker Fjordbruk i 1986. I tillegg til mange dress- og bunadskledde inne på selve området valgte flere å følge med på begivenheten fra bussholdeplassene rett utenfor det avsperrede områder.

Selve dåpen skjedde like før klokken slo 13, vel 40 minutter etter at den feststemte korpsmusikken startet ved teltet utenfor den enorme brønnbåten.

Alsakers driftsdirektør Hans Helge Vik, som var bunadskledd for anledningen, holdt talen som ledet opp til selve dåpen.

– Dette er en stor dag, det er det ingen tvil om, sier en fornøyd Vik til IntraFish.

IntraFish har tidligere omtalt at «Kristoffer Tronds» har en brønnkapasitet på mer enn 5.000 kubikkmeter. Den er 90,7 meter lang og 18,6 meter brei.

– Dette er en fin båt. Vi har ventet lenge på den, fortsetter han.

Første last i mai

Det var Malene Kristine Meidell Alsaker som døpte båten.

– Jeg døper deg «Kristoffer Tronds», og måtte hell og lykke følge deg og ditt mannskap, uttalte hun til stor jubel, før korpset stemte i med to vers av «Ja vi elsker».

Selve dåpen kan du se i videoen nedenfor:

Slik så det ut etter at båten var døpt. Foto: Robert Nedrejord

Selv om det er først nå båten ble døpt ønsket selskapet båten hjem til Onarheim 31. mars i år, da en konvoi av Alsaker-båter fulgte båten inn til Onarheim og dyptvannskaien i Nedrevåge.

Ifølge Vik hadde den sin første last i midten av mai.

– Den går i utgangspunktet til våre anlegg i Hordaland og Rogaland, sier Vik.

Han forteller at dette er en veldig nyttig brønnbåt for Alsaker Fjordbruk. Den har blant annet flere avlusningsmuligheter, og de fire tankene på båten gir dem muligheten til å sortere fisk enkelt. Det er Salt Ship Design som har designet fartøyet som er bygges av verftet Astilleros de Murueta i Spania. Opprinnelig skulle den blitt levert våren 2020.

– Nå skal både båt og mannskap kjøres inn, fortsetter han.

«Kristoffer Tronds» er også utrustet for ferskvannbehandling, og er utstyrt med Optilicer.

Etter at dåpen var gjennomført fikk de oppmøtte kikke seg rundt rundt på selve brønnbåten, og det ble feiret med laks, kake og drikke på flere områder av båten.

To båter på stedet

I tillegg til «Kristoffer Tronds» var også taubåten «Tronds Flex», som er eid av Tronds Marine Service, til stede på det avgrensede området på Bryggen i Bergen. Båten, som ble bygget i 2016, ble kjøpt fra Frøy på vårparten i år.

Kaptein Steffan Koløy hadde omvisninger på «Tronds Flex», som lå rett ved Kristoffer Tronds. Foto: Robert Nedrejord

– Vi gjør en del arbeid innen oljebransjen, men kan gjøre det meste innen oppdrett. Vi har ROV til inspisering av not, kraner, og vinsjer til å sette ut anker , sier kaptein Steffan Koløy til IntraFish.

«Kristoffer Tronds» var lett å få øye på lang Bryggen i Bergen. Foto: Robert Nedrejord
Brønnbåten er over 90 meter lang og 18,6 meter brei. Foto: Robert Nedrejord
Båten ankom Bergen i finværet fredag ettermiddag. Bildet er tatt like etter at den ankom Bryggen. Foto: Robert Nedrejord
Flere valgte å ta turen inn på brønnbåten for å ta seg en kikk. Foto: Robert Nedrejord
Treningsrommet om bord på «Kristoffer Tronds» Foto: Robert Nedrejord
Inne på Kristoffer Tronds ble det servert både laks, kake og kaffe. Foto: Robert Nedrejord
Fra broen på Kristoffer Tronds. Foto: Robert Nedrejord