Rederiet Sølvtrans døper ny brønnbåt på Fiskerikaia på Sandsøya i morgen, lørdag klokken 17.00, opplyser selskapet i en melding fredag.

Den 4000m3 store brønnbåten «Ronja Star» er levert fra det lokale verftet Myklebust Verft i Gursken.

«Ronja Star» er nummer 5 i en rekke brønnbåter som Sølvtrans har fått overlevert fra dette verftet.

Fartøyet er designet av Kongsberg og er utrustet med alt av moderne fiskehåndteringsutstyr. Videre er fartøyet utstyrt med dieselektrisk fremdrift og en stor batteripakke for effektiv og miljøvennlig drift, går det fram av pressemeldingen fra Sølvtrans.

«Ronja Star»

Hoveddata:

  • Lengde 87.10 m
  • Bredde 18.00 m
  • Lastevolum 4000m3
  • Lugarkapasitet 12 personer
  • Fart 12 kn
  • Design Kongsberg NVC 398 LFC

– «Ronja Star er en topp moderne brønnbåt som skal ivareta fiskens velferd, biosikkerhet og miljø på en bærekraftig og fremtidsrettet måte. Vi lever ved og av havet, og det setter nivået for hvordan disse båtene utformes og driftes, uttaler daglig leder i Sølvtrans, Robin Halsebakk, i meldingen.

Fartøyet er også utstyrt med kjølesystem hvor en kan kjøle ned transportvannet for å sikre optimale forhold for fisken under transport og høyest mulig kvalitet på fisken.

- I dette prosjektet er den lokale verdiskapingen stor. Båten er bygget på det lokale verftet Myklebust i Gursken, utstyr og tjenester for flere hundre millioner kjøpes av norske leverandører og vi benytter lokale leverandører, herunder nærbutikken på Sandsøya for levering av proviant, legger Halsebakk til i meldingen.

Ronja Star» på prøvetur før den klargjøres for dåp og overtakelse. Foto: Sølvtrans