– Å krysse Atlanteren for egen maskin er ikke hverdagskost for arbeidsbåter i havbruksnæringen, men vi var aldri i tvil om at «Coastal Server» kunne gjennomføre en slik seilas. Nabwork 2411 er robuste båter, uttaler Terje Andreassen, administrerende direktør i Moen Marin, i en pressemelding.

Skal gå for Grieg

Selskapet har overlevert et nytt Nabwork 2411 servicefartøy med avlusingssystemet SkaMik 1.5 til Nidaros Shipping AS. Fartøyet skal operere på vestkysten av Canada for Grieg Seafood. Det nye fartøyet «Coastal Server» har en total verdi på nærmere 100 millioner kroner.

Etter å ha seilt på egen kjøl over Atlanterhavet til Karibia, er «Coastal Server» nå utenfor nordlige Mexico og forventes fremme i Victoria, British Columbia på den canadiske vestkysten i neste uke. Der skal båten de neste årene utføre serviceoperasjoner for oppdrettsselskapet Grieg Seafood, ifølge pressemeldingen.

Milepæl for SkaMik

«Coastal Server» er det sjette nybygget som Nidaros Shipping kjøper fra Moen Marin.

– Båten er utstyrt med det mekaniske avlusingssystemet SkaMik 1.5, og for leverandøren SkaMik AS er dette en milepæl: For første gang tas teknologien i bruk langs kysten av Canada, står det i pressemeldingen.

Skamik 1.5 er en mekanisk avlusingsteknologi, som ifølge pressemeldingen fjerner 95 prosent av lusen i alle stadier, også fastsittende.

— Etterspørselen for SkaMiks løsninger har tatt helt av, vi ligger an til å firedoble omsetningen fra 50 millioner i 2020 til 200 millioner i år. Det er veldig artig at vi nå også får demonstrere teknologien i det canadiske markedet, uttaler Geir Skarstad, daglig leder i SkaMik AS.