I en pressemelding onsdag skriver Havyard Leirvik at de har levert en ny brønnbåt til Frøy, og at dette skjer før tidsfristen, til tross for koronavansker.

– Det har gått utrolig greit, uttaler prosjektleder Håkon Bosdal i pressemeldingen.

Skipet, som ifølge Havyard Leirvik er er nummer fire i Havtrans-serien, har forgjengerne Namsos, Steigen og Reisa. Nå er det Kristiansund som skal i drift for Frøy.

Det er høy aktivitet innen brønnbåtbyggingsfeltet nå. IntraFish sin oversikt over det som snart leveres av brønnbåter kan du lese i denne oversikten.

Kristiansund
  • Brønnbåt i Havtrans-serien
  • Designet av Hav Design
  • Inngår i mellomklassen av brønnbåter
  • Har en kapasitet på 3.250 kubikkmeter, fordelt på tre runde tanker.
  • Norwegian Electric Systems har levert automasjons- og elektriske kraftsystemer.
  • Bruker den totalintegrerte Raven-broen
  • Norwegian Greentech har levert rensesystem av ballastvann.
Kilde: Havyard Leirvik

– Kjempejobb

I pressemeldingen uttaler Bosdal at det hjelper på at de har bygget tilsvarende skip før.

– Men det følger alltid utvikling og forbedring fra skip til skip, og alt skal testes ut og fungere før vi kan overlevere skipet. De som har jobbet på dette prosjektet har bevist at de er dyktige skipsbyggere og gjort en kjempejobb slik at vi har greid, ikke bare å holde fristen, men kan levere to dager før avtalt tidspunkt, uttaler han.

Brønnbåten har en kapasitet på 3.250 kubikkmeter, fordelt på tre runde tanker. Foto: Havyard Leirvik

Selskapet legger til at pandemien har påvirket både tilgangen på arbeidere og hvordan de ansatte kan jobbe.

– Vi har egentlig ikke hatt nok folk, og da er det godt gjort å levere før tiden. Vi har imidlertid hatt fokus på de rette tingene, jobbet systematisk og i riktig rekkefølge. I tillegg har vi hele tiden hatt et godt samarbeid med kunde. Slik har vi greidd å holde fristen og levere et nytt, godt arbeidsverktøy til Frøy, sier Bosdal.

Kristiansund er en brønnbåt i Havtrans-serien. Foto: Havyard Leirvik

– Full fart gjennom sommeren

Han er også prosjektleder for arbeidet med brønnbåt nummer tre som foreligger i Frøy-kontrakten. Der er skroget levert til Havyard Leirvik, og selskapet opplyser om at utrustningen allerede er i gang.

– Her på verftet blir det full fart gjennom hele sommeren, og ferie må deles og fordeles for at vi skal greie å opprettholde produksjonen slik vi ønsker, uttaler Bosdal.