Båten skal etter planen skal overleveres i tredje kvartal 2022.

Båten er en Alusafe 1500 Work, et nyutviklet design basert på dykkerbåten Alusafe 1500. Arbeidsbåten er spesielt designet for service- og opplæringsoppdrag i Finnmarksområdet og bygget for operasjon året rundt i tidvis tøffe farvann, opplyses det i en pressemelding fra Maritime Partner.

Den er konstruert og tilpasset for operasjon i nordlige farvann og vil ha komfort for lengre arbeidsøkter på Cermaqs anlegg i Nord-Norge.

Ny arbeidsbåt til Cermaq, en Alusafe 1500 Work. Foto: Maritime Partner

Sikrer full aktivitet

– Kontrakten kommer på ett viktig tidspunkt for oss i Maritime Partner og vil gi aktivitet i teknisk avdeling umiddelbart og deretter sikre full aktivitet i verkstedet når utrustningen starter litt ut på nyåret, sier Peder Myklebust, CEO i Maritime Partner.

Alusafe 15 Work

Alusafe 1500 Work skal bygges i delvis resirkulert aluminium og er designet og utviklet av Maritime Partner.

Båten blir utrustet med moderne og effektive diesel motorer med IPS propellsystem fra Volvo Penta.

Toppfarten er 30 knop og båten er bygget etter Sjøfartsdirektoratets regler, med fartsområde liten kystfart.

Båten vil bli utrustet for ett mannskap på tre, blir sertifisert for seks personer og er spesialtilpasset for serviceoppdrag. Den er utrustet med både kran, nokke og høytrykksspyler for vedlikehold av utstyr på lokaliteter. Mannskapet har også ett lite verksted i tillegg til lagerplass om bord for verktøy og utstyr.

Båten vil få tre lugarer og oppholdsrom med bysse forut under dekk. Overbygget rommer i tillegg til broen også en sittegruppe, ett romslig bad og arbeidsrom, sistnevnte med inngang fra akterdekk. Det er inndelt i våt/skitten sone og tørr/rein sone.