Frøy signerte fredag kontrakt på bygging av en ny 4.500 kubikkmeter brønnbåt ved Sefine Shipyard, skriver Frøy i en pressemelding.

Dette blir den femte brønnbåten som Frøy bygger ved det tyrkiske skipsverftet Sefine Shipyard. To er levert og satt i drift, blant annet Gåsø Høvding. Ytterligere to brønnbåter er under bygging, deriblant 4.500 kubikkeren Gåsø Odin, som ferdigstilles andre halvår i år.

– Brønnbåten vi nå har signert byggekontrakt på, blir søsterskip av Gåsø Odin og den femte brønnbåten vi bygger ved tyrkiske Sefine Shipyard, uttaler Oddleif Wigdahl, driftsdirektør brønnbåt i Frøy, i pressemeldingen.

Overlevering 2024

Nybygget får en lengde på 85,4 meter, en bredde på 20 meter og et lastevolum på 4.500 kubikkmeter. Fartøyet baserer seg på designet som Frøy har utviklet i samarbeid med Møre Maritime.

– Båten får det siste innen teknologi for skånsom transport av fisk og best mulig biosikkerhet for miljøet rundt oss. Båten klargjøres med avlusningssystem og utstyres også med DP-system, batterisystem og dieselelektrisk drift, uttaler Wigdahl.

Byggeperioden er beregnet til 24 måneder fra kontraktsinngåelse, og overlevering av det nye fartøyet til Frøy vil dermed skje 2. kvartal 2024.